Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΓΓΑ: «Ο αγώνας του Σαββάτου ευκαιρία για την επιστροφή στη βάση των αξιών»

ΓΓΑ: «Ο αγώνας του Σαββάτου ευκαιρία για την επιστροφή στη βάση των αξιών»

Αθήνα
Δελτίο Τύπου με… πολλαπλή χρήση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εν όψει του «αιωνίου» ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στο δελτίου Τύπου αναφέρεται η προτεραιότητα να αποτραπεί «κάθε σύνδεση του αγώνα με πράξεις βίας», ενώ καθιστά σαφές πως σε αντίθετη περίπτωση η δικαιοσύνη θα παρέμβει.

Αναλυτικά:

«Ο αγώνας του Σαββάτου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την επιστροφή στη βάση των αξιών και της συγκίνησης που μόνον το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά κεντρική προτεραιότητά μας να διατηρήσουμε το ”πνεύμα” του παιχνιδιού, να αποτρέψουμε κάθε σύνδεση του αγώνα με πράξεις βίας, να προστατεύσουμε το αγαπημένο άθλημα εκατομμυρίων Ελλήνων και τον αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας.

Υλοποιώντας κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, καλούμε τους φίλους του ποδοσφαίρου να σεβαστούν την κοινωνική ειρήνη, την ιστορία των δύο ομάδων και την προσπάθεια εξυγίανσης του κλίματος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Τονίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση πως αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας η επιβολή της νομιμότητας και η απόλυτη εφαρμογή των υφισταμένων κανονισμών, προκειμένου τα πάντα να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και σε ατμόσφαιρα που παραπέμπει στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, που τόσο μνημονεύουμε.

Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά, και θα παρέμβει άμεσα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ακόμα και την ελάχιστη καταστρατήγηση των κανονισμών. Η δικαιοσύνη και η ισονομία, όπως αυτές εμπεδώνονται από τις συντονισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια είναι συνεχής και οι παρεμβάσεις θα γίνονται άμεσα όταν διαπιστώνονται αδικίες και έκνομες ενέργειες».
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*