Home / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / «Βόμβα» Σαββίδη: Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη

«Βόμβα» Σαββίδη: Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη

Βολές κατά ΕΠΟ, Μαρινάκη

Θεσσαλονίκη
Την αποχώρηση του ΠΑΟΚ από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή (στο 89′ 1-2) του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, λόγω επεισοδίων στην Τούμπα.

Θεωρώντας πως ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς, αδίκησε κατάφορα την ομάδα του, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» απαίτησε την άμεση παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από το πόστο του προέδρου της ΕΠΟ και «χαιρέτησε» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο Λονδίνο λέγοντας πως:

«Είτε θα πρέπει να σταματήσει αυτά που κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε να αποχωρήσει». Επίσης, τόνισε πως κανονικά θα έπρεπε να επαναληφθεί ο αγώνας με ξένο διαιτητή.

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη μπροστά σε όλους, δυστυχώς δεν βλέπουμε καμιά θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα βλέπουμε σήμερα. Εγώ στη Νέα Υόρκη είπα τη φράση την οποία δεν την κατάλαβαν όλοι καλώς. Σήμερα είναι παρόν το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Εγώ θεωρώ πως σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος. Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι αυτός που νομίζουν πολλοί. Εγώ θέλω να παραιτηθεί ο Γκριτζίκης. Εγώ απαιτώ να απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο όλους τους διαιτητές έχουν παραβεί νόμους. Μεταφέρω τα χαιρετίσματα του στο Λονδίνο, εκεί είναι ο κ. Μαρινάκης. Θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει τα απαράδεκτα πράγματα ή να φύγει από το ποδόσφαιρο. Να γίνει επανάληψη με διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό. Εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα.

Ανεξαρτήτως της τιμωρίας, εγώ τη θέση μου δεν θα την αλλάξω. Εγώ προειδοποιώ όλους τους διαιτητές, μην παίζουν με τη φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με το νόμο να κάνετε στην άκρη. Οι ενέργειές σας οδηγούν σε ποινικά αδικήματα. Οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες και οικονομικές. Δεν ξέρω τι ύψους ζημιά έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι που προκλήθηκαν από τον διαιτητή. Ποιος θα τα πληρώσει; Για ποιο λόγο η πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη; Πόσο θα υπομένουμε; Πως γίνεται σε ένα γεμάτο γήπεδο και ο διαιτητής θεωρεί πως ότι γουστάρει κάνει;

Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε το Θεό ούτε το διάβολο. Εγώ για πρώτη φορά παρακολούθησα όλα αυτά και άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω η Αθήνα να ακούσει όλα αυτά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο στην Αθήνα, δεν είναι όλη η Ελλάδα. Ιστορικά είναι έτσι, τα αποφάγια τα πετάνε στους υπόλοιπους. Αν μπορούν να αντιπαρατεθούν αγωνιστικά, πάρτε απόφαση στα ντέρμπι να παίζουν διεθνείς διαιτητές. Και αν η ομοσπονδία πει πως δεν έχει λεφτά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα.

Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να κοροϊδεύουν τους φιλάθλους μας. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους αλλά είμαστε άντρες. Γι” αυτό θεωρώ πως η πολιτεία θα έπρεπε να κάνει ανάλυση από την άποψη της πρόκλησης της βίας και να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών που την προκαλούν. Οι επιτροπές που ασχολούνται για την καταπολέμηση της βίας έχουν υποχρέωση να ασχοληθούν. Στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλους όσους θεωρούν πως παρόμοια πράγματα είναι νόμιμα στη ζωή στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ και να μείνει μόνος θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες μέχρι την πλήρη διάλυση των φαινομένων.

Δεν περιμένουμε τον Οκτώβρη. Ο νέος άνθρωπος της ΕΠΟ να είναι από την Θεσσαλονίκη, να είστε δίκαιοι και σωστοί άνθρωποι. Ζητώ συγγνώμη για τη διάθεση των φιλάθλων αλλά και από όσους επιθυμούν την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Αλλά δυστυχώς οι λεγόμενοι διαιτητές σπάνια κοιτάνε στον καθρέφτη. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και να μας βγάλουν από το πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ».

Ειρωνικός σχολιασμός της ΠΑΕ για την διαιτησία

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό μέσα από την ιστοσελίδα της κάνει «επίθεση» στους διαιτητές της αναμέτρησης για την στάση που κράτησαν. Το κείμενο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

«Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ απέναντι στους Παππά, Μήτσιο, Λαμπρόπουλο, Πετρόπουλο και Τάτση και ηττήθηκε με 1-2, παρά την προσπάθεια των παικτών που προηγήθηκαν με ωραίο γκολ του Μακ στο 8ο λεπτό. Το γρήγορο γκολ ανάγκασε τους διαιτητές να παίξουν πιο δυνατά και χρειάστηκαν 70 λεπτά να τινάξουν το ματς στον αέρα».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*