Home / Stories / Βερολίνο 2009: Το Final Four με τα υψηλότερα μπάτζετ της ιστορίας!

Βερολίνο 2009: Το Final Four με τα υψηλότερα μπάτζετ της ιστορίας!

Με τις επιδόσεις των ελληνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα να μην είναι σε αυτές που είχαμε «καλομάθει», οι συνεχόμενες προκρίσεις στα Final Four αλλά και οι διαδοχικές κατακτήσεις, έχουν μείνει για τα καλά στο παρελθόν. Μέχρι όμως να έρθουν καλύτερες μέρες, που είναι δεδομένο πως θα έρθουν, αργά ή γρήγορα, αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε είναι να αναπολούμε τις ιστορικές στιγμές.

Μπορεί οι «αιώνιοι» να έχουν γράψει χρυσές σελίδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ωστόσο οι κοινές τους παρουσίες σε Τελ Αβίβ, Σαραγόσα, Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη, είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερες. Ειδικά όταν οι όχι και τόσο… αγαπημένοι οπαδοί τους συναντήθηκαν εκτός Ελλάδας, το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό.

Μετά από δύο μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό το 1994 και το 1995 σε Ισραήλ και Ισπανία, που όμως δεν συνοδεύθηκαν από την κατάκτηση του τίτλου, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν «εκδίκηση» το 2009 επί γερμανικού εδάφους, σε ένα Final Four που έμελλε να έχει τα υψηλότερα μπάτζετ μέχρι σήμερα, αφού στο παρκέ της O2 (αργότερα Mercedes-Benz Arena) «παρέλασαν» απίστευτα ονόματα. Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες που διέθεταν τότε οι ελληνικές ομάδες, τρομάζουν, ενώ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα δεν πήγαιναν πίσω.

Βερολίνο 2009: Το Final Four με τα υψηλότερα μπάτζετ!

Κέτσμαν, Σπανούλης, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς και Γιασικεβίτσιους για την νικήτρια ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία έφτασε στην πέμπτη της κατάκτηση, έχοντας ουσιαστικά χτίσει πάνω σε έναν κορμό παικτών, που με τις κατάλληλες προσθήκες γιγαντώθηκε.

Από την Παπαλουκάς, Τσίλντρες, Βούισιτς, Μπουρούσης, Χαλπερίν, Γκριρ, Βουγιούκας, Πρίντεζης, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς και Πάργκο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε μια προσπάθεια που στόχευε μετά από χρόνια να επιστρέψει στην ελίτ και τους Αγγελόπουλους να ξοδεύουν τεράστια ποσά για να το πετύχουν. Παρόλα αυτά αν και έφτασε στην πηγή (2010), έπρεπε να αλλάξει νοοτροπία και με σαφώς χαμηλότερο μπάτζετ να φτάσει στις back to back κατακτήσεις.

Βερολίνο 2009: Το Final Four με τα υψηλότερα μπάτζετ!

Ο συγκλονιστικός ημιτελικός βάφτηκε «πράσινος» (84-82), με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στον τελικό για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι με μπροστάρη τον Σισκάουσκας αλλά και τους Σμόντις, Χόλντεν, Λόρμπεκ, Λάνγκτον, Πλάνινιτς και Ζήση, έφεραν τα πάνω κάτω στον άλλο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα των Ναβάρο, Λάκοβιτς, Μπαζίλε, Άντερσεν, Βάθκεθ και Ιλιάσοβα, εξασφαλίζοντας μια θέση στην τελική δυάδα.

Θυμηθείτε τα ματς

Ημιτελικός: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 82-84

Ημιτελικός: Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-82

Μικρός τελικός: Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 79-95

Τελικός: Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-71

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*