Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Βεργέτης: «Μην πέσουμε στην παγίδα της αναγκαιότητας της νίκης»

Βεργέτης: «Μην πέσουμε στην παγίδα της αναγκαιότητας της νίκης»

Αθήνα
Τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης για το αυριανό παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής του Europa League αποκάλυψε η Στάικος Βεργέτης. Ο Ελληνας τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα της αναγκαιότητας της νίκης και ότι ο πρώτος στόχος είναι να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στάικος Βερέτης:

Αν αυτό είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι του Αστέρα: «Είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την φετινή μας παρουσία στην Ευρώπη. Διότι μόνο με θετικό αποτέλεσμα έχουμε ελπίδες πρόκρισης».

Αν ο Αστέρας θέλει και την ισοπαλία: «Ο στόχος μας είναι να αμυνθούμε σωστά όταν δεν έχουμε την μπάλα και να απειλήσουμε όταν την έχουμε. Θέλουμε το μηδέν πίσω και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες μας».

Αν περιμένει παρόμοιο ρυθμό με το πρώτο ματς: «Είμαστε πιο έτοιμοι από άποψη ρυθμού σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στους ρόλους μας. Η αναγκαιότητα για το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παγίδα που θα μας κοροϊδέψει. Αν πάμε για τη νίκη σαν τρελοί και βγούμε μπροστά μπορεί να το πληρώσουμε. Πρέπει να έχουμε οργάνωση».

Για τις απουσίες της Σπάρτα: «Η Σπάρτα έχει πολύ καλή ομάδα, οι απουσίες της θα αναπληρωθούν. Για το σχηματισμό πιθανότατα θα είναι ο ίδιος των τελευταίων αγωνιστικών. Εχουμε πατήσει σε αυτόν ,έχουμε συνοχή και μάλλον δεν θα αλλάξει. Είναι πολύ καλή ομάδα, μπορεί να έχει μόνο μία νίκη αλλά έχει σταθεί καλά, ίσως της λείπει και η τύχη. Θα κυνηγήσει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Ταξιάρχης Φούντας: «Έχουμε ψυχολογία νικητή από το 6 στα 6. Δεν μας αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας στην Ευρώπη, δεν το σκεφτόμαστε. Θα μπούμε 1000% συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πως πρόκειται για μία ευκαιρία διάκρισης και ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*