Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Βαριά ήττα στο Μόναχο ο ΟΣΦΠ, όλα για όλα με την Άρσεναλ

Βαριά ήττα στο Μόναχο ο ΟΣΦΠ, όλα για όλα με την Άρσεναλ

Aθήνα
Η Μπάγερν Μονάχου «άπλωσε» την ποιότητά της με το «καλημέρα» στο «Allianz Arena» και οι Βαυαροί «καθάρισαν» από πολύ νωρίς τον Ολυμπιακό.

Μόλις στο 20ό λεπτό, το σκορ ήταν στο 3-0 (8′ Κόστα, 16′ Λεβαντόφσκι, 20′ Μίλερ) με τους Βαυαρούς να κατεβάζουν ταχύτητα, φτάνοντας στο τελικό 4-0 στο 70′ με τον Κομάν.

Έτσι, οι Βαυαροί, που από το 53′ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαντστούμπερ, οριστικοποίησαν την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στην επόμενη φάση θα χρειαστεί έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο Καραϊσκάκη κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία νίκησε 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω του.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική για τον Ολυμπιακό, αφού με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου έχανε ήδη 3-0. Οι Βαυαροί, πιστοποιώντας και την ανωτερότητά τους και το ότι είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή ομάδα της Ευρώπης, κυριάρχησαν από την πρώτη στιγμή και μόλις στο 8′ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ρομπέρτο απέκρουσε το σουτ του Μπόατενγκ και στην επαναφορά ο Κόστα με σουτ έκανε το 1-0. Άλλα οκτώ λεπτά χρειάστηκαν (16′) για να κάνει ο Λεβαντόφσκι από κοντά το 2-0 και άλλα τέσσερα λεπτά (20′) για να πετύχει από κεφαλιά-πάσα του Ρόμπεν, ο Μίλερ το 3-0.

Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, στη συνέχεια πέφτει ο ρυθμός και αυτό συνέβη και με την Μπάγερν, πολύ περισσότερο όταν είδε στο 32’ τον Ρόμπεν να τραυματίζεται και να αποχωρεί. Σε όλο το α’ ημίχρονο, μόνο μια φορά η ελληνική ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της κι αυτή με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγειβιτς, που πάντως δεν ανησύχησε τον Νόιερ.

Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (53′), ο Ολυμπιακός βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Ιντέγε έφυγε μπροστά και ο Μπαντστούμπερ που τον ακολουθούσε, τον γκρέμισε λίγο πριν μπει στην περιοχή. Ο διαιτητής έκρινε πως ο Νιγηριανός φορ ήταν σε προφανή θέση για γκολ και δίνοντας το φάουλ απέβαλε τον Γερμανό αμυντικό.

Αυτό επέφερε και την αντικατάσταση του Λεβαντόφσκι από τον Γκουαρντιόλα για να μπει ο Μπενατιά, ωστόσο δεν επέφερε αλλαγή στην γενική εικόνα του αγώνα. Αφού στο 58′ ο Κόστα ξεχύθηκε μόνος μπροστά, αλλά τον σταμάτησε ο Ρομπέρτο και αφού στην επόμενη φάση ο Ιντέγε από εξαιρετική θέση σούταρε ψηλά άουτ, ήρθε στο 70′ και από κεφαλιά-πάσα του Μίλερ, ο Κομάν με νέα κεφαλιά να κάνει το 4-0.

Ουσιαστικά εκεί τέλειωσε το ματς, αφού τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν διαδικαστικά και μόνο η τελευταία φάση σημαδεύσθηκε από το σουτ στο δοκάρι που είχε ο Μίλερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 53′ Μπαντστούμπερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπόατενγκ – Μιλιβόγεβιτς

ΜΠΑΓΕΡΝ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Κόστα (72′ Μαρτίνεθ), Βιδάλ, Κομάν, Ρόμπεν (33′ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (56′ Μπενατιά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (78′ Σαλίνο), Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67′ Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67′ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι υπόλοιποι αγώνες:

–5ος ΟΜΙΛΟΣ–
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Λεβερκούζεν 1-1
(2΄ Γκόρντεϊτσουκ – 68΄ Μεχμέντι)

Μπαρτσελόνα – Ρόμα 6-1
(15΄,44΄ Σουάρες, 18΄,59΄ Μέσι, 56΄ Πικέ, 77΄ Αντριάνο – 90+1΄ Τζέκο)

–6ος ΟΜΙΛΟΣ–
Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
(29΄ Οζίλ, 33΄,69΄ Σάντσες)

Μπάγερν – Ολυμπιακός 4-0
(8΄ Ντάγκλας Κόστα, 16΄ Λεβαντόφσκι, 20΄ Μίλερ, 69΄ Κομάν)

–7ος ΟΜΙΛΟΣ–
Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου 0-2
(35΄ Γιαρμολένκο, 64΄ Γκονζάλες)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι 0-4
(20΄ Κέιχιλ, 73΄ Γουϊλιαν, 77΄ Οσκαρ, 90+1΄ Ζουμά)

–8ος ΟΜΙΛΟΣ–
Ζενίτ Αγ. Πετρ. – Βαλένθια 2-0
(15΄ Σατόφ, 74΄ Τζιούμπα)

Λιόν – Γάνδη 1-2
(7΄ Φερί – 32΄ Μιλίτσεβιτς, 90+5΄ Κουλιμπαλί)

Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις:

–1ος ΟΜΙΛΟΣ–
Μάλμε – Παρί Σ.Ζ.
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης

–2ος ΟΜΙΛΟΣ–
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βόλφσμπουργκ
Μάντσεστερ Γ. – Αϊντχόφεν

–3ος ΟΜΙΛΟΣ–
Ατλέτικο Μαδρ. – Γαλατασαράι
Αστάνα – Μπενφίκα

–4ος ΟΜΙΛΟΣ–
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Σίτι
Γκλάντμπαχ – Σεβίλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*