Home / Ποδόσφαιρο / Βαρέλι δίχως πάτο μοιάζει η Βαλένθια

Βαρέλι δίχως πάτο μοιάζει η Βαλένθια

Άλλη μια ήττα για τη Βαλένθια του Γκάρι Νέβιλ, με τον Άγγλο προπονητή να μην έχει καταγράψει νίκη στο πρωτάθλημα σε 9 συνεχόμενους αγώνες. Οι οπαδοί έχουν φτάσει στα όριά τους και ο ίδιος δηλώνει “ανοιχτά” πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Η ήττα από τη Μπέτις φέρνει τη Βαλένθια 4 πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και το όνειρο για ευρωπαϊκή έξοδο έχει έχει, πλέον, σβήσει. Ο Γκάρι Νέβιλ δηλώνει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, παρά το ότι δεν έχει καταφέρει να νικήσει στο πρωτάθλημα σε αυτές τις 9 αγωνιστικές που τελεί ως προπονητής της Βαλένθια.

Όταν ο Πίτερ Λιμ έδινε τα ηνία της ομάδας στον Γκάρι Νέβιλ κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε, δηλαδή 9 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη. Οι μόνες νίκες που έχει κάνει στην Ισπανία η Βαλένθια είναι με τη Λας Πάλμας και τη Μπαρακάλντο στο κύπελλο.

Πλέον, βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και οι οπαδοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Μετά τον αγώνα με τη Μπέτις στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν” είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο και “έκραξαν” τον Άγγλο, ενώ μεγάλη μερίδα οπαδών βρέθηκε και στο αεροδρόμιο κατά την αποχώρηση της ομάδας.

Ο ίδιος ο Νέβιλ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως έκανε και μετά τον αγώνα με τους “βερδιμπλάνκος”: “Θα συνεχίσω να δουλεύω, έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Μιλάω με τον ιδιοκτήτη αλλά ότι πούμε θα μείνει μεταξύ μας. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω αυτή την ήττα αλλά μπορούμε να το γυρίσουμε”.

Οι μόνες δυο ομάδες που έχει κερδίσει η Μπέτις στην έδρα της τη φετινή σεζόν, είναι η Σοθιεδάδ του Ντέιβιντ Μόγιες και η Βαλένθια του Γκάρι Νέβιλ.

Τα παιχνίδια που δεν έχει κερδίσει ο Νέβιλ

Έιμπαρ – Βαλένθια 1-1

Βαλένθια – Χετάφε 2-2

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 1-0

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Ρεάλ Σοθιεδάδ – Βαλένθια 2-0

Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-2

Ντεπορτίβο λα Κορούνια – Βαλένθια 1-1

Βαλένθια – Χιχόν 0-1

Μπέτις – Βαλένθια 1-0

Σίγουρος για την παραμονή του Νέβιλ ο Μεντιέτα

Μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα, ο Νταβίντ Αλμπέλδα και ο Σαντιάγο Κανιθάρες εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση του Νέβιλ καθώς σύμφωνα με τους ίδιους “κάνει κακό στην ομάδα”.

Τώρα ήταν σειρά του Γκαΐθκα Μεντιέτα να εκφραστεί για τον προπονητή της Βαλένθια. Ο πάλαι ποτέ παίκτης των “νυχτερίδων” μίλησε στο “Sky Sports” και είπε τα εξής: “Δεν πιστεύω πως θα απολυθεί. Η πρόεδρος και ο ιδιοκτήτης του έχουν εμπιστοσύνη και επειδή δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα ίσως δεν κάνουν κι άλλη αλλαγή προπονητή τη φετινή σεζόν. Ο αθλητικός διευθυντής και οι οπαδοί δεν φαίνεται να συμφωνούν”.

Στη συνέχεια προσέθεσε: “Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα αλλά και ο τρόπος που παίζει η ομάδα. Δεν πρέπει να κατηγορούν μόνο τον Νέβιλ, πιστεύω πως και οι παίκτες έχουν μερίδιο ευθύνης. Όταν τους βλέπεις να παίζουν δείχνουν πως είναι απροετοίμαστοι για να παίξουν σε υψηλό επίπεδο”.

Πηγή: sport 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*