Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Βαλένθια – Μονακό 3-1

Βαλένθια – Μονακό 3-1

Η Βαλένθια έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης, καθώς επιβλήθηκε με 3-1 της Μονακό. Τρία γκολ στις καθυστερήσεις, με τις Σαχτάρ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σέλτικ να φτάνουν σε νίκες. Στο 2-2 έμειναν Βασιλεία και Μακάμπι.

Στο μεγαλύτερο ματς της βραδιάς η Βαλένθια υποδέχθηκε την Μονακό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που μόλις στο 4′ πήραν το προβάδισμα, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα των Μονεγκάσκων, ο Φεγκουλί έκανε το γύρισμα και ο Ροδρίγο από κοντά με προβολή το 1-0! Οι παίκτες του Ζαρντίμ πίεσαν στη συνέχεια και απειλούσαν κυρίως με στημένα, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να χάνει τεράστια ευκαιρία, όταν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τον Μαρσιάλ να σκοράρει, όμως ο επόπτης να σηκώνει σωστά τη σημαία και το γκολ που δικαιούταν η Μονακό ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 49′ οι αμυντικοί της Βαλένθια δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και ο Πάσαλιτς με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να φτάνουν πιο εύκολα στα καρέ του Ράιαν, όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι Νυχτερίδες πήραν και πάλι το προβάδισμα. Λάθος του Γουάλας, ασίστ του Πιάτι και γκολ του Παρέχο για το 2-1! Οι Μονεγάσκοι πίεσαν και πάλι, με τους Γουάλας, Τουλαλάν και Μαρσιάλ να χάνουν ευκαιρίες, πριν ο Γουάλας κάνει νέος λάθος στο 86′ και ο Φεγκουλί με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής το τελικό 3-1!

Ανατροπή και… κάζο για Βασιλεία
Η Βασιλεία βρέθηκε πίσω στο σκορ και τα βρήκε σκούρα από την μαχητική Μακάμπι Τελ Αβίβ και παρότι έκανε την ανατροπή, έπαθε… έμφραγμα στο 96′ παραχωρώντας 2-2. Στο 30′ οι Ισραηλινοί κάθισαν σε θέση οδηγού στον αγώνα όταν, σε μία προφανώς δουλεμένη κομπίνα, ο Ρίκαν σε εκτέλεση φάουλ έστρωσε στον Ζάχαβι και εκείνος με αριστερό πλασέ έκανε το 0-1, το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 39′ ο Ματίας Ντελγκάδο ισοφάρισε σε 1-1 από τη βούλα του πέναλτι. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρά την πίεση και τις ευκαιρίες των Ελβετών διατηρούσαν το 1-1, όμως στο 88′ ο Εμπολό βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χουάν Πάμλπο και τον νίκησε για το 2-1 το οποίο όμως δεν ήταν το τελικό αφού ο Ζάχαβι στο 96′ με κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Με το ένα πόδι στους ομίλους η Σαχτάρ
Όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην Αυστρία η Σαχτάρ, αλλά με γκολ του Μάρλος επιβλήθηκε με 1-0 της Ραπίντ και είναι με το ένα πόδι στους ομίλους του Champions League. Ο ρυθμός ήταν καλός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με υπομονή να ψάξουν το γκολ και το πλησίασαν με τον Σάουμπ, ο οποίος είδε τον Πιατόβ να κάνει εκπληκτική απόκρουση, να κρατάει το μηδέν και στιγμές αργότερα να έρχεται η καταστροφή για τους Αυστριακούς. Ο Ρακίτσκι έκανε το γύρισμα, ο Μάρλος κατέβασε στην περιοχή, ξέφυγε εύκολα από το αντίπαλό του και με άψογο πλασέ έκανε το 0-1 στο 44′! Οι γηπεδούχοι, με τον Θάνο Πέτσο να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο, ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, πιο επιθετική, όμως του έλειψε η φαντασία στην επίθεση και η τελική πάσα. Οι φάσεις ήταν λιγοστές, οι Ουκρανοί κράτησαν με σχετική ευκολία το 0-1, χωρίς να ρισκάρουν και στο Λβιβ μπορούν να τελειώσουν τη δουλειά.

Το πάλεψε η Σκεντέρμπεου, πέρασε η Ντιναμό
Η Σκεντέρμπεου είναι η πρώτη αλβανική ομάδα που έχει παίξει ποτέ σε τελευταίο προκριματικό Champions League (σήμερα playoffs) και μάλιστα το πάλεψε κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία όμως πήρε εκτός έδρας νίκη και πεντακάθαρο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα. Η ομάδα του Μιρέλ Γιόσα προηγήθηκε στο 37′ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σκέμπι με το αριστερό (1-0) όμως δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε την ισοπαλία. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 66′ ο Πιάτσα, πήρε όμορφη πάσα με τακουνάκι μέσα στην περιοχή και έδωσε πάρε-βάλε σε κενό τέρμα στου Σουντάνι ο οποίος είχε εύκολη δουλειά να κάνει το 1-1, το οποίο φάνηκε να μείνε μέχρι το τέλος της συνάντησης, όμως δεν έγινε έτσι. Αυτό γιατί στο 93′ ο Πίβαριτς με τρομερό δεξί σουτ στο παραθυράκι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σέχι διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Σοκ στο 95′ για Σέλτικ
Η Σέλτικ φαινόταν ότι θα μπορούσε να πάρει ξεκάθαρα το πάνω χέρι για την πρόκριση κόντρα στη Μάλμε. Από νωρίς βρέθηκε με το υπέρ της 2-0 στη Γλασκώβη. Οι Καθολικοί ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ. Την αρχή έκανε ο σούπερ φορμαρισμένος σέντερ φορ τους. Ο Γκρίθιφ πήρε τη μπάλα στην περιοχή και πλάσαρε (3′), φτάνοντας τα πέντε γκολ μέχρι στιγμής σε επτά αγώνες σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Στο 10′ ήρθε και η κεφαλιά του Μπιτόν. Ωστόσο, το μονοκόμματο διαγώνιο πλασέ του Μπέργκετ (52′) έφερε τους Σουηδούς ξανά στο παιχνίδι. Από εκεί αποφάσισε να τους βγάλει ξανά ο δαιμόνιος Γκρίφιθς που έκανε το 3-1 με περίεργη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και μετά από λάθη της αντίπαλης άμυνας. Και πάλι όμως ο Μπέργκετ στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-2, βάζοντας φωτιά στη ρεβάνς.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης

Σέλτικ – Μάλμε 3-2
(3′, 62′ Γκρίφιθς, 10′ Μπιτόν – 52′, 90’+5′ Μπέργκετ)

Βασιλεία – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-2
(39′ πεν. Ντελγάδο, 88′ Εμπολό – 30′, 90+6′ Ζάχαβι)

Ραπίντ Βιέννης – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-1
(44′ Μάρλος)

Σκεντέρμπεϊ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2
(37′ Σκέμπι – 66′ Σουντανί, 90’+3′ Πίβαριτς)

Βαλένθια – Μονακό 3-1
(4′ Ροντρίγκο, 59′ Παρέχο, 86′ Φεγκουλί – 48′ Πάσαλιτς)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*