Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Βάρος στο κέντρο της πρέπει και σκοπεύει να δώσει μεταγραφικά η ΑΕΚ

Βάρος στο κέντρο της πρέπει και σκοπεύει να δώσει μεταγραφικά η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ την σεζόν που τελείωσε είχε πολλά θέματα και ποικίλα. Ξεκίνησαν από τις κακές αντιδράσεις συνολικά της άμυνας, αλλά και τις γκάφες των τερματοφυλάκων, επιθετικά πάρα πολύ από την ώρα που ήρθε στην ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ. Φαινόταν από την εκκίνηση της σεζόν ακόμα, όταν Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς, παλευαν μόνοι τους να σηκώσουν το βάρος στη μεσαία γραμμή, με τους Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο να είναι εκτός σε εκείνο το χρονικό σημείο και τον Σιμόες να λείπει επίσης σε τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές.

Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ δεν έπαιξε με πλήρες κέντρο ποτέ. Γιατί θυμίζω πως πέρα από το θέμα του Σάκχοφ με τον κορονοϊο, από το οποίο δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει ουσιαστικά ως το τέλος της χρονιάς, υπήρξε ο τραυματισμός του στη Ριζούπολη για το ματς του Κυπέλλου και στο ίδιο ματς η Ένωση έχασε τον Γαλανόπουλο. Επιπλέον από την 22η αγωνιστική και μετά ο Σιμόες δεν ξανάπαιξε. Ήταν μοιραίο χωρίς πολλές επιλογές στο κέντρο πως η ομάδα δεν θα άντεχε. Αυτό ήταν ίσως και το μέγιστο πρόβλημα. Η ΑΕΚ στα πλέι-οφ είχε ελάχιστες επιλογές στη μεσαία γραμμή. Αυτό ήταν και θέμα συγκυριών, φυσικά έπαιξε ρόλο και η κακή διαχείριση.

Ο Μιλόγεβιτς αποτελεί έναν προπονητή που βασίζει πάρα πολλά στη λειτουργία του κέντρου του, όχι μόνο αυτού. Όμως οι ποδοσφαιριστές στο έξι και το οκτώ, όπως γίνεται σε πάρα πολλές ομάδες είναι εκείνοι που θα καθορίζουν τις ισορροπίες. Ο Σέρβος θέλει παίκτες που θα μπορούν να πιέσουν πολύ και να τρέξουν ακατάπαυστα. Αλλά θέλει και ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να τρέξουν την μπάλα και να την μεταφέρουν γρήγορα προς τα μπρος. Αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο για τις ομάδες του συγκεκριμένου προπονητή. Οι δύο ποδοσφαιριστές που σκοπεύει` να πάρει η Ένωση, θα έχουν το ρόλο του να φέρουν επιτέλους ισορροπία στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Έτσι λοιπόν γίνεται άνετα αντιληπτό πως η ΑΕΚ θα πάει για δύο ποδοσφαιριστές στο κέντρο. Θα πάει και για εξάρι, που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Σιμόες που δεν αναμένεται να επιστρέψει νωρίτερα από τον Οκτώβριο. Φυσικά η Ένωση χρειάζεται και ένα οκτάρι που θα μπορεί να δίνει γκολ με συνέπεια πατώντας την αντίπαλη περιοχή, αλλά που θα διευκολύνει και όλη την ανάπτυξη της ομάδας και τον Μάνταλο ασφαλώς, όταν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Φυσικά η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση σε πολλές θέσεις και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα το γνωρίζουν πολύ καλά. Το να προχωρήσει σε δύο προσθήκες στα χαφ, σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι η Ένωση, σημαίνει πως το κλαμπ έχει αποφασίσει να στηρίξει με κάθε μέσο τον νέο προπονητή. Έχοντας εντοπίσει, πιθανώς και σε μεγάλο βαθμό σωστά, ήταν πως είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω άλλων συγκυριών πως το κέντρο της Ένωσης, δεν μπόρεσε να αντέξει το βάρος. Εξακολουθώ να πιστεύω πως η ΑΕΚ, δείχνει τουλάχιστον ως τώρα, να κινούνται πιο σοβαρά και πάνω απ’ όλα πιο μεθοδικά, συγκριτικά με τα πρόσφατα καλοκαίρια.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*