Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Αυτός παίζει καλύτερα τη θέση του μπακ-χαφ στο 3-4-3 του Ολυμπιακού…

Αυτός παίζει καλύτερα τη θέση του μπακ-χαφ στο 3-4-3 του Ολυμπιακού…

· Είναι αναπόφευκτα ένα από τα θέματα συζήτησης στον Ολυμπιακό αυτή η αλλαγή σχηματισμού, με τον Μαρτίνς να παίζει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα σχεδόν αποκλειστικά το 3-4-3 (το σχεδόν, γιατί σε ένα ματς έπαιξε 4-4-2, με τον Αστέρα, όπου προτίμησε κι έβαλε πολλούς παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής).

· Και επειδή ένα από τα «κλειδιά» του 3-4-3 είναι τα ακραία μπακ, καθότι θα πρέπει να είναι και μπακ, αλλά να γίνονται και εξτρέμ με μεγαλύτερη συχνότητα απ΄ ότι στο κλασικό 4-2-3-1 η, το 4-3-3, το 4-4-2, έχει σημασία να τσεκάρουμε λίγο ποιος παίκτης του Ολυμπιακού παίζει καλύτερα αυτό τον ρόλο, στα πλάγια: ο Όλεγκ η, ο Χολέμπας αριστερά; Ο Ανδρούτσος, ο Λαλά η, ο Ντρέγκερ δεξιά;…

· Κι απ΄ όσα έχουμε δει, νομίζω ότι κατά κοινή ομολογία τη θέση καλύτερα απ΄ όλους την παίζει ο Ανδρούτσος, δηλαδή ένας παίκτης που δεν είναι μπακ, δεν είναι καν ακραίος! Θα έλεγα και για τον Χολέμπας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο απλό στα 37 χρόνια ο Χοσέ να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά.

· Ο Ανδρούτσος μοιάζει να έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στη θέση του δεξιού μπακ, θα έλεγα ειδικά στο 3-4-3, παρότι υπάρχουν ακόμη στιγμές που είναι φανερό ότι δεν έχει την καλύτερη αίσθηση του αμυντικού, ότι μπορεί να φάει κάποια ντρίμπλα κλπ, κλπ. Όμως, όσο παίζει, τόσο και βγάζει μεγαλύτερη ωριμότητα και στο ανασταλτικό κομμάτι, παίρνει καλύτερες τοποθετήσεις, έχει πιο σίγουρες επεμβάσεις, βλέπει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του, άμα λάχει κερδίζοντας και κεφαλιές στα κόρνερ της άλλης ομάδας.

· Παράλληλα, είναι μία πηγή ενέργειας για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Έχει ένταση στο παιχνίδι του, κάνει αρκετές και καλές κούρσες, βοηθάει την ομάδα με τις προωθήσεις του σε επιθέσεις κι αντεπιθέσεις, ψάχνει ακόμη και το γκολ πατώντας την αντίπαλη περιοχή είτε με σουτ είτε με κεφαλιές, αξιοποιεί την καλή τεχνική του και την άνεση που τον διακρίνει στο πάσινγκ γκέιμ, ενώ έχει την ευχέρεια και συγκλίνει προς τον άξονα όταν χρειάζεται για να δώσει εκεί λύσεις και διεξόδους.

· Είναι αλήθεια ότι ο Άνδρου τα κάνει ακόμη τα λάθη του, ενίοτε πραγματικά πολύ επιπόλαια. Χρειάζεται βελτίωση, να παίζει λίγο πιο έξυπνα θα έλεγα (π.χ. οι σέντρες του είναι πολύ πιο επικίνδυνες όταν πλησιάζει την αντίπαλη περιοχή, όχι όμως όταν σεντράρει από μακριά), να μάθει να προστατεύει τον εαυτό του καλύτερα σε κάποιες μπούκες των εξτρέμ (του έκανε μία τέτοια ο Αλμπάνης με την ΑΕΚ), αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να δεχθούμε ότι η παρουσία του σε ένα άγνωστο ρόλο είναι πετυχημένη.

· Σε τέτοιο βαθμό που ο ακριβοπληρωμένος Λαλά παίζει πολύ λιγότερο από τον Ανδρούτσο, έστω κι αν έχει και την γκίνια τουλάχιστον εδώ και κάποιο διάστημα, όποτε παίζει να γίνεται αλλαγή πριν τελειώσει το ημίχρονο! Με αποβολή στο 40΄ του αγώνα με τον Άρη, με τραυματισμό στον αγώνα με τον Αστέρα, με μέτρια απόδοση και μικροτραυματισμό στον αγώνα στα Γιάννινα! Τελευταία φορά που έβγαλε παιχνίδι για πάνω από ένα ημίχρονο ο Γάλλος ήταν πριν περίπου δύο μήνες, στο 1-3 από την Άρσεναλ στις 11 του περασμένου Μάρτη…

Άσχετο:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*