Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / «Αυτός ο Ολυμπιακός… δαγκώνει»

«Αυτός ο Ολυμπιακός… δαγκώνει»

Ομάδα που πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να νικήσει χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο σέντερ της Μπιλμπάο, Γιώργος Μπόγρης, μιλώντας στο www.sportfm.gr, λίγο μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ στη Βιτόρια.

Το Μπιλμπάο, απέχει από τη Βιτόρια περίπου 45 λεπτά οδικώς και αποτελεί μία από τις καλύτερες εκδρομές στη χώρα των Βάσκων, μαζί με το Σαν Σεμπάστιαν. ΟΓιώργος Μπόγρης, που από τον Αύγουστο φοράει τη μελανόλευκη φανέλα, δεν έχασε ούτε αυτή τη φορά την ευκαιρία και παρακολούθησε από την «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα. Λίγο μετά το φινάλε, μίλησε στο www.sportfm.gr για τον αγώνα, τους «ερυθρόλευκους» και πολλά άλλα.

Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του και την απόδοσή του (6,7π. και 5,4ριμπ. μ.ό. στο πρωτάθλημα και 5,4π. στο Eurocup) στην ισπανική πόλη, τον προπονητή του Σίτο Αλόνσο, τον πρώην συμπαίκτη του σέντερ του Ολυμπιακού, Σον Τζέιμς, αλλά και την αυταπάρνηση του Γιάννη Μπουρούση.

Συνέντευξη στο Νίκο Ζέρβα

-Σε αντίθεση με το ματς του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός ήταν απόψε (σ.σ. χθες) πιο έτοιμος…

«Πολύ πιο έτοιμος και διαβασμένος. Δεν έκανε τα ίδια λάθη, έλεγξε πλήρως τον ρυθμό και με την πολύ καλή άμυνά του δεν άφησε κανένα περιθώριο. Τα κατάφερε σε μία πολύ δύσκολη έδρα που έχουν ηττηθεί φέτος υπερδυνάμεις όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι ομάδα που φαίνεται ότι δουλεύει πολλές ώρες και με τον σωστό τρόπο. Αν συνεχίσει έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

-Γνωρίζεις την Λαμποράλ πολύ καλά, πόσο εύκολο είναι την περιορίσεις στους 76 πόντους στο γήπεδό της;

«Είναι μία άκρως επιθετική ομάδα που αν βρει ρυθμό και της μπουν τα σουτ δεν κόβεται εύκολα. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε τίποτα από αυτά που κάνει καλά η ομάδα του Περάσοβιτς, περιόρισε τη δημιουργία της και πήρε έξτρα κατοχές με αποτέλεσμα να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Η άμυνά του πραγματικά είναι σήμα κατατεθέν. Δαγκώνει… Μου κάνει τρομερή εντύπωση πόσο προσηλωμένοι είναι όλοι στα καθήκοντά τους».

-Κόστισε στον Περάσοβιτς η κόπωση του Μπουρούση;

«Σίγουρα ο Γιάννης ήταν επηρεασμένος, αλλά είναι λογικό. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί κατάφερε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, αλλά να αψηφήσει κόπο και χρήματα για να είναι παράλληλα και επαγγελματίας. Θα μπορούσε να μην ήταν καν εδώ τώρα, αλλά έδειξε πόσο μεγάλη καρδιά και παλικάρι είναι. Για την κούραση που είχε νομίζω πως τα πήγε μία χαρά, αλλά σίγουρα υπό άλλες συνθήκες θα ήταν καλύτερος».

-Μίλησέ μου για τον Σον Τζέιμς. Ήσουν σίγουρος ότι θα έρθει στον Ολυμπιακό, δείχνει να ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Μπορεί να περιμένει περισσότερα η ομάδα από αυτόν;

«Σαφώς και μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Είναι λογικό να μην έχει μπει ακόμα απόλυτα στο κλίμα, μαθαίνει τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Είναι παίκτης ψυχολογίας και ρυθμού. Σε σχέση με αυτά που έκανε στο Μπιλμπάο, δείχνει για την ώρα να… φοβάται λίγο, αλλά νομίζω πως σε σύντομο διάστημα που θα πάρει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα αισθανθεί καλύτερα, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή του και αυτό θα φανεί θετικά στο παρκέ».

inner

-Πως είναι η μέχρι τώρα παρουσία σου στο Μπιλμπάο; Είσαι ευχαριστημένος;

«Απόλυτα. Απολαμβάνω το μπάσκετ, το κλίμα, αλλά και την συμμετοχή μας στο Eurocup. Ο Χρόνος περνάει πολύ γρήγορα με δύο αγώνες την εβδομάδα, ενώ αγωνιστικά μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα και βελτιώνομαι. Έχω την καλύτερη γνώμη για τον προπονητή μας, Σίτο Αλόνσο. Έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που δουλεύουμε, ο κόσμος μας βοηθάει πολύ και γενικότερα είναι μία τρομερή εμπειρία».

-Κάθε χρόνο κάνεις και ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα σου…

«Ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι νιώθω, αλλά πίστεψέ με είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς σε ομαδικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Η Μπιλμπάο είναι τουλάχιστον μία σκάλα ανώτερη από την προηγούμενη ομάδα μου (σ.σ. Ανδόρα) η οποία όμως μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτό το μαγικό πρωτάθλημα. Από την περίοδο του ΠΑΟΚ νιώθω πως δουλεύω πιο σωστά και αποδίδει καρπούς η προσπάθειά μου. Εύχομαι να είμαι καλά και γιατί όχι τα επόμενα χρόνια να γίνει το βήμα παραπάνω».

-Για την ώρα στόχος είναι η συμμετοχή στο Final Eight του κυπέλλου;

«Θέλω πολύ να τα καταφέρουμε για να ζήσω την ατμόσφαιρα αυτού του μεγάλου γεγονότος. Έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά στις τρεις προσεχείς αγωνιστικές, αν κάνουμε δύο νίκες κόντρα σε Σαραγόσα, Μανρέσα και Ομπραντόιρο, κάτι που είναι στις δυνατότητές μας θα είμαστε στην πρώτη οκτάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*