Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / «Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον» είπε ο Σφαιρόπουλος

«Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον» είπε ο Σφαιρόπουλος

Πειραιάς
Την πίστη του σε αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τρεις βασικούς παίκτες της (Σπανούλη, Πρίντεζη, Γιανγκ) και με έναν ακόμη να παίζει μόνο 13 λεπτά λόγω τραυματισμού (Λοτζέσκι) εξέφρασε δημόσια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: «Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα»

Μετά το θετικό αποτέλεσμα επί της Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά τόνισε από το Ζάγκρεμπ: «Ηταν μια μεγάλη νίκη για εμάς γιατί είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά σήμερα παίξαμε ως ομάδα. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα επειδή σήμερα παίξαμε όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά και αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ της Τσεντεβίτα, ειδικότερα από μακρινή απόσταση.

Σκόραραν 24 πόντους και αυτό ήταν μεγάλο νούμερο και μας μείωνε τις πιθανότητες νίκης. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως, βελτιωθήκαμε στην άμυνα και παίξαμε την άμυνα που θέλαμε έως το τέλος του ματς. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μας, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Θέλω να επισημάνω ότι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολύ μέλλον και όπως θα είδατε είχαμε πέντε παίκτες στη 12αδα που είναι έως 21χρονών και τρεις παίκτες 21χρονους στην πεντάδα.

Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα με τέτοιο ρόστερ. Η Τσεντεβίτα είχε τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και έξι συνολικά, ήταν σε καλό “momentum”, αλλά νομίζω παίξαμε καλή άμυνα σε παίκτες-κλειδιά της Τσεντεβίτα όπως ο Πούλεν και ο Μπίλαν. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας».

Αναφορικά στο γεγονός πως ο Λοτζέσκι αγωνίστηκε μόνο για 13 λεπτά, ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε: «Ο Λοτζέσκι έχει ένα πρόβλημα στον Αχίλλειο και δεν ήθελα να ρισκάρω τη συμμετοχή του. Αισθάνθηκε πόνους και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό γι’ αυτό και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ευστόχησε σε 3 τρίποντα, με τον Σφαιρόπουλο να τονίζει: «Σίγουρα ο Μάντζαρης είναι παίκτης-κλειδί για εμάς, παίκτης που οργανώνει το παιχνίδι και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους, αλλά δεν θέλω να μιλήσω μόνο γι’ αυτόν. Γιατί παίκτες όπως ο Χάντερ, ο Αθηναίου, ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά και όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω σήμερα, οπότε το να μιλήσω μόνο για έναν παίκτη απόψε μετά από τέτοια εμφάνιση, νομίζω θα είναι άδικο για όλους τους άλλους».

Χάντερ: «Καταφέραμε να καλύψουμε το κενό των απόντων»

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού απόψε, με 19 πόντους, ο Οθέλο Χάντερ τόνισε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ο κόουτς μας ζήτησε να έχουμε συνέπεια και συγκέντρωση και να καλύψουμε το κενό των παικτών που ήταν τραυματίες και νομίζω το καταφέραμε».

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Είμαστε Ολυμπιακός»

Καταλυτικής σημασίας στην έκβαση του αγώνα στο Ζάγκρεμπ αποδείχτηκε η παρουσία του Γιάννη Παπαπέτρου που μία ακόμη φορά αγωνίστηκε και στο “4”, όταν το χρειάστηκε η ομάδα του. Ο 21χρονος φόργουορντ επισήμανε μετά τη νίκη επί της Τσεντεβιτα στο Ζάγκρεμπ: «Ξέραμε από την αρχή τις απουσίες.

Θέλαμε να παλέψουμε για κάθε φάση ξεχωριστά και να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω. Φάνηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ πόσο παλέψαμε. Νομίζω πως αυτό είναι το κλειδί για τον Ολυμπιακό όλη τη χρονιά. Καταφέραμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι πρώτα από την άμυνα. Από την καλή άμυνα βρήκαμε ρυθμό και γίναμε πιο επιθετικοί. Όταν παίζεις καλά στην άμυνα πας καλά και στην επίθεση».

Ερωτηθείς για τις τρεις απουσίες των Σπανούλη, Πρίντεζη και Γιανγκ, αλλά και για τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι, σχολίασε: «Είμαστε Ολυμπιακός, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως απουσιών. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλους. Είχαμε και την ατυχία με τον Ματ. Δεν παίζει ρόλο ποιος παίζει, πρέπει όλοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Τέλος, ρωτήθηκε αν προτιμά τη… φυσική θέση του, στο “3” ή στο “4” και απάντησε: «Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Έχω παίξει και στο “3” και στο “4” και σε άλλες θέσεις. Θες να είσαι μέσα στο γήπεδο και να νικά η ομάδα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*