Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ατζέντης Αντετοκούνμπο: «Ο στόχος του Γιάννη είναι να βρεθεί στο Τόκιο»

Ατζέντης Αντετοκούνμπο: «Ο στόχος του Γιάννη είναι να βρεθεί στο Τόκιο»

Η Εθνική μας ομάδα καλείται να διεκδικήσει το εισιτήριο για του Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, μέσω του Προολυμπιακού του Καναδά χωρίς τον ηγέτη της, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς, με τους οποίους βρίσκεται στα τελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, διεκδικώντας για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο ατζέντης του «Greek Freak», Γιώργος Πάνου, αναφέρθηκε στις σκέψεις του Γιάννη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θέλει να βρεθεί και να ενισχύσει το σύνολο του Ρικ Πιτίνο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, εφόσον φυσικά πάρει προκριθεί από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:



Για την πορεία των Μπακς: «Η έμπειρα είναι το νούμερο ένα συστατικό, όταν συνδυάζεται και με σκληρή δουλειά, όλα αυτά τα χρόνια αφήνει τη δουλειά του να μιλάει για εκείνον. Σημαντικό είναι και πως οι Μπακς έχουν κρατήσει τον ίδιο κορμό εδώ και αρκετά χρόνια με μικρές, αλλά σημαντικές προσθήκες όπως του Χόλιντεϊ. Το πιο σημαντικό όμως είναι το περιβάλλον. Μίλησαν όλοι για τους τραυματίες των Νετς, για τύχη. Το θέμα είναι να έχεις δουλέψει αρκετά για να αρπάξεις την ευκαιρία. Οι Μπακς ήταν έτοιμοι να αρπάξουν λοιπόν αυτή την ευκαιρία».

Για τις πορείες των προηγούμενων ετών: «Δεν αυξήθηκαν μόνο οι παίκτες, αλλά όλο το σταφ, που έχει γίνει μια σημαντική επένδυση με γυμναστές, προπονητές και αρκετούς ακόμα. Υπάρχει μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας, ότι είμαστε σε καλύτερο σημείο σε σχέση με πριν δύο χρόνια. Σίγουρα η αποτυχία τους έχει πεισμώσει και έχουν αποβάλει το στρες. Μετά τη σειρά με το Μαϊάμι έχουν λυθεί».

Για το αν θα βρεθεί ο Γιάννης στους Ολυμπιακούς, σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής: «Ο στόχος είναι ο Γιάννης να είναι στο Τόκιο και όποτε μπορεί και είναι υγιής να είναι εκεί, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Ο στόχος του είναι να βρει χώρο και χρόνο σε ένα περιβάλλον που θα τον εμπιστευτεί και θα του δώσει χρόνο να παίξει γιατί θέλει να βγάλει τη δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*