Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας Τρίπολης: Το διαζύγιο με Μεταξά και ο… γάμος με Μάντζιο που άργησαν!

Αστέρας Τρίπολης: Το διαζύγιο με Μεταξά και ο… γάμος με Μάντζιο που άργησαν!

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης δεδομένα άργησε. Η εικόνα των Αρκάδων με τον Ηρακλή Μεταξά στον πάγκο ήταν εξ αρχής προβληματική και δεν… τραβούσε, αλλά η διοίκηση έκανε υπομονή. Θέλησε να δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου στον Ελληνογερμανό τεχνικό, αφήνοντάς τον να δουλέψει. Παρόλα αυτά, δεν άλλαξε τίποτα…

Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ηρακλή Μεταξά έγραψε μόλις 2 νίκες σε 15 παιχνίδια. Βρίσκεται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, με το «πείραμα» του νέου προπονητή να αποτυγχάνει. Δεν είναι άλλωστε μόνο τα αποτελέσματα αυτά που έφεραν το διαζύγιο παρότι έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Διότι υπήρχαν μερικές φαεινές εξαιρέσεις, όπως οι ισοπαλίες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Βέβαια, όλα αυτά δεν ήρθαν με ορθολογικό ποδόσφαιρο, αλλά με φουλ άμυνα και ελάχιστες «κατεβασιές» στο γήπεδο.

0

Η εικόνα αυτή παρουσιάστηκε και σε πολλά άλλα ματς. Είδαμε τον Αστέρα να αλλάζει το dna του σε μια… νύχτα. Να αφήνει το καλό ποδόσφαιρο, να παίζει ολοένα και λιγότερο επίθεση και να απογοητεύει διοίκηση και κόσμο. Ο Μεταξάς είχε την ευθύνη πρώτος απ’ όλους, αλλά ορισμένες φορές την «πέταγε» στους παίκτες του. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί το πολύ κακό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια, τα οποία είχε χάσει. Οι ποδοσφαιριστές δεν ευχαριστιόντουσαν το ποδόσφαιρο και δεν είχαν καλή σχέση με τον προπονητή τους. Παράλληλα, «δεν έβλεπε» σημαντικούς παίκτες όπως ο Κανελλόπουλος και ο Πίτσου Ατιένθα, ενώ έφτασε στο σημείο να «διώξει» (σσ. αποχώρησε με δανεισμό) τον Χριστόπουλο. Το διαζύγιο άργησε, αλλά ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Αστέρας Τρίπολης: Οι λόγοι του διαζυγίου με τον Μεταξά

Την ίδια ώρα, ο Άκης Μάντζιος τον διαδέχεται και ήδη πρόλαβε να κάνει την πρώτη του προπόνηση στην ομάδα. Όπως πρόλαβε ήδη με τα πρώτα του λόγια και τη συμπεριφορά του, να «κερδίσει» τα πρώτα χαμόγελα και τη συμπάθεια των ποδοσφαιριστών. Φυσικά, άπαντες ξέρουν πως οι Αρκάδες είναι δύσκολοι σαν κλαμπ, αλλά ο Έλληνας τεχνικός, έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις και την προσωπικότητα να διαχειριστεί την «ατμόσφαιρα» και τα αποδυτήρια. Η επιλογή του, ωστόσο, ήταν εξ αρχής η πρώτη στον Αστέρα Τρίπολης.

Πλέον, με τον ερχομό του Άκη Μάντζιου αλλάζουν πολλά στον Αστέρα Τρίπολης. Το τρένο της εξάδας μπορεί να έχει απομακρυνθεί, αλλά δεν έχει χαθεί. Είναι προφανώς δύσκολο να το προλάβει ο Αστέρας, αλλά το υπόλοιπο της σεζόν είναι ένα ικανοποιητικό διάστημα για να επιστρέψουν τα χαμόγελα και να χτιστεί η ομάδα της νέας σεζόν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*