Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Αστέρας Τρίπολης: Η μία αποτυχία, δεν μπορεί να ξεγράψει την όλη πορεία

Αστέρας Τρίπολης: Η μία αποτυχία, δεν μπορεί να ξεγράψει την όλη πορεία

Δεν ξεκίνησε ιδανικά, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στην αρχή της σεζόν, οι οποίοι του στέρησαν την είσοδό του στα playoffs της Super League. O Αστέρας Τρίπολης ωστόσο στην συνέχεια έκανε μια αξιόλογη πορεία και αντίκρισε στα ίσα ομάδες οι οποίες ανήκουν στο λεγόμενο Big-5.

Τώρα που ολοκληρώνεται η σεζόν, το sportfm.gr κάνει την ανασκόπησή του για την ομάδα της Τρίπολης.

*Αποτυχία: Το γεγονός πως δε πέτυχε το στόχο να μπει στα playoffs πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα και το κακό φινάλε στο πρωτάθλημα. Στις αποτυχίες και το γεγονός πως αποκλείστηκε νωρίς από το Κύπελλο.

Ο Αστέρας δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε. Μέχρι την 6η αγωνιστική αγνοούσε τη νίκη και στην συνέχεια είχε πάρει φόρα και δεν σταματούσε. Και στη δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας τα πήγαινε καταπληκτικά και μετρούσε μόνο νίκες. Μάλιστα είχε καταφέρει και σερί νικών μέσα στο σπίτι του, με την ομάδα του Ράσταβατς να παίζει στα ίσα όλα τα παιχνίδια. Στο Κύπελλο δεν κατάφερε να προχωρήσει, αφού αποκλείστηκε στο πρώτο ματς από τον Λεβαδειακό.

*Η διαρκής βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού

Οι περισσότεροι παίκτες παρουσίαζαν σε κάθε ματς ολοένα και περισσότερο βελτίωση. Παίκτες όπως ο Αντριάν Ριέρα, ο Αντώνης Τσιφτσής, ο Φεντερίκο Άλβαρες, ο Κρέσπι, ο Γιάννης Χριστόπουλος. Οι Αρκάδες έβγαζαν ποιοτική εικόνα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Μπορούμε να πούμε πως ο Αστέρας είχε κακό ξεκίνημα και κακό τέλος και αυτό ήταν κάτι που δεν τον άφησε να εξελιχθεί περισσότερο και να πιάσει την εξάδα όπως πέρυσι. Παρόλα αυτά, βάσει των αριθμών ήταν μία από τις ομάδες που έπαιζαν διαρκώς με την μπάλα κάτω, ορθολογικά, με πολλές επαφές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και γενικότερα που έδειχνε μια συνεχόμενη βελτίωση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κάτι που το χρεώνεται το τεχνικό επιτελείο.

*Η επιλογή (και της διοίκησης) ανάδειξης-προώθησης νέων παικτών

Στα θετικά του Αστέρα Τρίπολης ήταν η ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες της ομάδας. Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Αντζουλάς, Τσιφτσής, Μιχόπουλος ήταν μερικοί οι οποίοι πήραν τις ευκαιρίες τους από τον Σέρβο τεχνικό και οι περισσότεροι τον δικαίωσαν.

Ωστόσο υπάρχει και ένα πλην εδώ. Η χρησιμοποίηση τόσο νέων και άπειρων παικτών μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην ομάδα, ωστόσο κατά κύριο λόγο αυτό δεν έγινε. Παρόλα αυτά, διαφορετικά θα χειριστεί μια κατάσταση στο γήπεδο ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και διαφορετικά ένας έμπειρος. Έδειξαν οι νέοι πάντως να προσαρμόζονται σχετικά εύκολα στο πλάνα του προπονητή τους και στο υψηλότερο επίπεδο.

Αστέρας Τρίπολης: Η ανασκόπηση της σεζόν

*Η ενίσχυση που δεν ήρθε το χειμώνα και στοίχισε

Ο Αστέρας τα τελευταία χρόνια συνηθίζει μέσα στην χρονιά να μην προχωράει σε κάποια μεταγραφική κίνηση και να τις κάνει όλες μαζεμένες το καλοκαίρι.

Όμως ήταν κάτι το οποίο φάνηκε στο γήπεδο, καθώς υπήρχαν τραυματισμοί αλλά και κρούσματα κορωνοϊού στην εποχή που ζούμε και όταν έλειπε κάποιος σημαντικός παίκτης, η απουσία του επηρέαζε την όλη εικόνα της ομάδας.

Οι Αρκάδες χρειάζονταν ενίσχυση στο επιθετικό και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και μέσα στην σεζόν και τελικά φάνηκε όταν η ομάδα είχε δυστοκία στο σκοράρισμα. Όλα αυτά έρχονται σε συνδυασμό και με μερικές καλοκαιρινές αστοχίες (Σανταφέ, Μπενίτο), με παίκτες να μην βοηθάνε την ομάδα.

*Ο μεταγραφικός σχεδιασμός που επίκεινται

Οι μεταγραφικές κινήσεις ήδη ετοιμάζονται και η ομάδα από την Τρίπολη ψάχνει στην ισπανική αγορά για τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για τη νέα σεζόν. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έχει κλείσει ήδη, όπως έχουμε αναφέρει ξανά και μένουν μόνο οι ανακοινώσεις.

Εκτός βέβαια από αγορές και υπάρχουν και πωλήσεις. Πολλά ακούγονται για τον Κέβιν Σονί, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τράβηξε τα βλέμματα και κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Καθώς επίσης δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα παίκτες οι οποίοι δεν άφησαν και την καλύτερη εντύπωση, ειδικά μέχρι τώρα στα playouts.

0

*Η «αδικία» προς το πρόσωπο του Ράσταβατς (τα όσα γράφονται κτλ αλλά και τις μοιρασμένες σκέψεις για αποχώρηση η παραμονή)

Πολλές φήμες υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες ότι ο Μίλαν Ράσταβατς μετά από 2.5 χρόνια δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σέρβος τεχνικός το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα της Τρίπολης έχει αποδείξει και με το παραπάνω πόσο καλή δουλειά κάνει και πόσο ικανός προπονητής είναι. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν βοήθησε την ομάδα να μπει στα playoffs, ενώ την πρώτη του χρονιά ο Αστέρας τερμάτισε 7ος, ενώ είχε αναλάβει… καμμένη γη που του είχε αφήσει ο Μπόρχα Χιμένεθ. Φέτος, οι ορισμένες μεταγραφικές αστοχίες, η ατυχία και το ντεφορμάρισμα κάποιων κομβικών παικτών σε σημαντικές στιγμές, έπαιξαν τον ρόλο τους για να μην πετύχει η ομάδα τον στόχο της.

Αστέρας Τρίπολης: Η ανασκόπηση της σεζόν

Ο Ράσταβατς έχει χτίσει μια καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν έχει να φοβηθεί καμία άλλη στην Super League, κοιτάζοντας όλες στα μάτια. Αν θεωρείται αποτυχημένος; Σαφώς και όχι, όταν η σκληροτράχηλη ομάδα του αποτελεί δύσκολο αντίπαλο για τον καθένα. Ο Σέρβος εξελίχθηκε μέσα από τον Αστέρα και οι Αρκάδες μέσα από αυτόν. Ένας κύριος με Κ κεφαλαίο σε θέμα συμπεριφοράς και δηλώσεων, ένας προπονητής που εξέλιξε ποδοσφαιριστές (Τσιφτσής, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Ριέρα, Σονί) και έχει τα φόντα για περισσότερες επιτυχίες. Διότι ουδείς αναντικατάστατος, αλλά δεν βρίσκεις αυτή τη στιγμή και πολλούς υψηλότερου επιπέδου από αυτόν. Αν εξαιρέσει κανείς τους προπονητές σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*