Home / Άλλα Σπόρ / Αριθμοί και πληροφορίες για το επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στο Αμύνταιο

Αριθμοί και πληροφορίες για το επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στο Αμύνταιο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών του 2023 θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Αμύνταιου το ερχόμενο σαββατοκύριακο κι αποτελεί το πρώτο αξιοσημείωτο στοιχείο για το ετήσιο event. Στην κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας στη Μακεδονία, που βρίσκεται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Τις τελευταίες δύο χρονιές είχε διεξαχθεί στο ΣΕΦ και φέτος γίνεται ξανά στην περιφέρεια ύστερα από το 2020, όπου είχε διεξαχθεί στα Χανιά. Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος, υπόσχεται θέαμα και συγκινήσεις και θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας της σεζόν 2022-2023 σε πέντε ατομικά αγωνίσματα.

Περιμένοντας την έναρξη της δράσης παραθέτουμε αριθμούς και πληροφορίες που σχετίζονται με τη φετινή διοργάνωση:

# Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 69 και προέρχονται από 28 σωματεία. Στο απλό, έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον 39 αθλητές και 30 αθλήτριες από τους 64 και 48 αντίστοιχα, που ήταν το όριο συμμετοχών.

# Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κι η Κωνσταντίνα Παρίδη θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στο απλό, διακρίσεις που κατέκτησαν τον Φεβρουάριο του 2022. Βρίσκονται στη δεύτερη και την πρώτη θέση αντίστοιχα των seeding.

# Όπως κι οι περυσινοί πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού θα συνεργαστούν εκ νέου. Οι αδελφοί Κωνσταντινόπουλοι, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, που έχουν συμπληρώσει πέντε πανελλήνιους τίτλους ως δίδυμο, κι η Αλίκη Κιούφη με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, οι οποίες κατέκτησαν πρώτη φορά μαζί το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

# Επανεμφανίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και είναι και πρώτο φαβορί. Μετά από τη διοργάνωση του 2020 στην Κρήτη, όπου είχε πάρει και τον εθνικό τίτλο στο απλό ανδρών, είχε απουσιάσει από τα πρωταθλήματα του 2021 και του 2022, εξαιτίας των τραυματισμών του στο γόνατο.

# Μέσα στα πρώτα επτά φαβορί του απλού ανδρών στην επικείμενη διοργάνωση συναντάμε πέντε πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος. Πέραν του Αγγελάκη και του Σγουρόπουλου, είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Τάσος Ρηνιώτης κι ο Γιώργος Σταματούρος.

# Στις γυναίκες, αντίθετα, μόνο η Κωνσταντίνα Παρίδη από τις συμμετέχουσες έχει γευτεί τη χαρά πανελλήνιου τίτλου στο απλό γυναικών.

# Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχουν σημαντικές απουσίες στον θεσμό. Στο Αμύνταιο, η μεγάλη απουσία καταγράφεται στις γυναίκες. Η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης, Κατερίνα Τόλιου, τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και περυσινή φιναλίστ του τελικού, έμεινε πρώτη φορά εκτός διοργάνωσης λόγω αγωνιστικών δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

# Δεν δήλωσαν, επίσης, συμμετοχή ο δευτεραθλητής Ελλάδας του 2022 στο απλό και το διπλό ανδρών, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κι η «ασημένια» στο απλό γυναικών το 2021, Ελισάβετ Τέρπου. Κλασικές οι απουσίες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη.

# Ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων του απλού, Γιάννης Βλοτινός, επέλεξε άλλη μια χρονιά να πάρει μέρος μόνο στο διπλό ανδρών.

# Στο διπλό ανδρών δηλώθηκαν 18 ζευγάρια. Στο διπλό γυναικών 13 και στο διπλό μικτό 25.

# Για το διπλό μικτό ανδρών-γυναικών να τονίσουμε ότι επιστρέφει στο πρόγραμμα του θεσμού ύστερα από 13 χρόνια. Το αγώνισμα έγινε τελευταία χρονιά την περίοδο 2009-2010. Ακολούθως η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το κατήργησε από τα πανελλήνια πρωταθλήματα και το επανέφερε πρόσφατα.

Πέρυσι το είχε εντάξει στο καλεντάρι της ως ξεχωριστό event, όμως δεν συνάντησε ανταπόκριση και το ακύρωσε. Φέτος, το ενέταξε πάλι στο πρόγραμμα με τα υπόλοιπα αγωνίσματα, όπως έχει κάνει από τη σεζόν 2021-2022 στα ηλικιακά Πανελλήνια.

# Στο Αμύνταιο, το αγώνισμα του διπλού μικτού θα γίνει μόνο το Σάββατο 25/03. Ο τελικός προγραμματίστηκε για τις 20:00. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 26/03, οι τελικοί του διπλού υπολογίστηκαν για τις 13:40 και του απλού για τις 14:20.

# Οι τελευταίοι πανελληνιονίκες του διπλού μικτού, πριν από την παύση του, ήταν την περίοδο 2009-2010 ο Γιάννης Βλοτινός κι η Κατερίνα Ντουλάκη.

# Η ΕΦΟΕπΑ έβαλε πούλμαν για τη μετακίνηση αθλητών, προπονητών και συνοδών (με μικρό κόστος συμμετοχής) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Αμύνταιο. Το πούλμαν θ’ αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής από το ΣΕΦ κι αυτή είναι μία κίνηση που είχε πάρα πολλά χρόνια να κάνει η Ομοσπονδία για αγώνες της μακριά από την Αθήνα.

# Η Φλώρινα έχει φιλοξενήσει ποικίλες αγωνιστικές δραστηριότητες στο άθλημα την τελευταία δεκαετία και μέσα σε αυτές ήταν και δύο διαδοχικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων (2020, 2021). Στην ευρύτερη περιοχή της θα έχει τώρα τη χαρά και την τιμή να διεξάγει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*