Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Από ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και Ηρακλή οι εκπρόσωποι στο ΔΣ της ΕΠΟ

Από ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και Ηρακλή οι εκπρόσωποι στο ΔΣ της ΕΠΟ

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ από το οποίο και προέκυψαν οι τρεις νέοι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Αυτοί είναι ο Δημήτρης Αγραφιώτης του Ολυμπιακούς, ο οποίος βγήκε πρώτο με 12 ψήφους, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος του Ηρακλή με 9 και ο Αλέξης Δέδες της ΑΕΚ με 8.

Οι μόνες ΠΑΕ που δεν ψήφισαν τον Δημήτρη Αγραφιώτη, ήταν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός.

Από την άλλη πλευρά ο Χρήστος Δάρας με 7 ψήφους έμεινε εκτός.

Επίσης αποφασίστηκε η σε βάθος τριετίας η ποινή υποβιβασμού σε όποιες ομάδες δεν πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Τέλος, μετά από απόφαση του Ολυμπιακού, αποφασίστηκε από τη Λίγκα ο ορισμός ενός τεχνοκράτη προέδρου, ο οποίος δεν θα προέρχεται από κάποια ΠΑΕ που συμμετέχει σε μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα εξουσιοδοτήθηκε και επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί το θέμα και το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Για το σύστημα αδειοδότησης ΕΠΟ, με δεκατρείς (13) υπέρ, μια (1) κατά και τρεις (3) λευκές ψήφους, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ περί αυστηροποίησης του πλαισίου, με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής ομάδας στο Πρωτάθλημα της Super League σε βάθος τριετίας, με αγωνιστική περίοδο υλοποίησης το 2017-18.

2/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Θ. Παπαδόπουλος και Α. Δέδες, με 12, 9 και 8 ψήφους αντίστοιχα.

3/ Το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την κατανομή τηλεοπτικών εσόδων αποσύρθηκε, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ και θα συζητηθεί σε προσεχές Δ.Σ.

4/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές καταστάσεις χρήσης 01/07/2014-30/06/2015».
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*