Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Απόδραση» Φενέρ με buzzer beater του Μπράουν

«Απόδραση» Φενέρ με buzzer beater του Μπράουν

Σε ένα παιχνίδι που… έσπασαν καρδιές, η Φενερμπαχτσέ άλωσε την «Aleksandar Nikolic Hall», επικρατώντας με 73-71 του Ερυθρού Αστέρα, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του δεύτερου γύρου στη Euroleague. Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και κρίθηκε με buzzer beater του Λορέντζο Μπράουν, που… σκότωσε την πρώην ομάδα του.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου και μόνο για το γεγονός πέτυχε το νικητήριο καλάθι, με το οποίο έφτασε τους 13 πόντους, έχοντας και 4 ασίστ. Ίδιο αριθμό πόντων σημείωσε και ο Πιέρ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Γκούντουριτς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, κορυφαίος ήταν ο Ο’ Μπράιαντ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με τη νίκη αυτή, η Φενερμπαχτσέ έφτασε τις τρεις συνεχόμενες και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-10, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έπεσε στο 6-12.

Το ματς:

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε 9-3. Με «όπλο» την καλή της άμυνα, χάρη στην οποία ανάγκασε τον Ερυθρό Αστέρα σε πολλά λάθη, κρατούσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, με το σκορ στο 10-15 στο 7’. Όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι Σέρβοι βρήκαν εύκολα καλάθια, οι Τούρκοι υπέπεσαν σε λάθη και είχαν κακές επιλογές κι έτσι, το σκορ έγινε 22-18.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο με ένα γρήγορο 5-0 (22-23), αναγκάζοντας τον Ντέγιαν Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Στο επόμενο πεντάλεπτο, οι παίκτες των δύο ομάδων τα… έσπασαν, αφού το επιμέρους σκορ ήταν 5-6. Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε καλύτερα στο παρκέ μετά από τάιμ άουτ, καθώς «έτρεξε» σερί 8-2 και προηγήθηκε 35-31. Το προβάδισμα το διατήρησε μέχρι το ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-38.

Καρμπόν με το δεύτερο, ήταν το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τη Φενερμπαχτσέ να κάνει ένα σερί 6-0, οδηγώντας σε τάιμ άουτ τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα. Οι Σέρβοι έμειναν για σχεδόν πέντε λεπτά χωρίς πόντο, πριν κάνουν το δικό τους 5-0, ισοφαρίζοντας σε 44-44. Όμως για τα επόμενα τρία λεπτά, οι παίκτες των δύο ομάδων έριχναν στον «γάμο του Καραγκιόζη», πετυχαίνοντας συνολικά 10 πόντους, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 53-53.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, αυτός που μπήκε καλύτερα ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, που προηγήθηκε 60-55 και 66-59, που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα. Η Φενερμπαχτσέ «απάντησε» με ένα γρήγορο 5-0, δείχνοντας αποφασισμένη να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο και όλα έδειχναν ότι θα κρινόταν στο σουτ. Όπως και έγινε. Με το σκορ στο 71-71, οι Σέρβοι έχασαν την τελευταία επίθεση και ο Μπράουν, αφού διήνυσε όλο το γήπεδο, κατάφερε να ευστοχήσει στην εκπνοή και να δώσει μια μεγάλη νίκη στη Φενερμπαχτσέ με τελικό σκορ 71-73.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-38, 53-53, 71-73.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*