Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Απορρίφθηκε η αίτηση του Μαρινάκη για άρση περιοριστικών όρων

Απορρίφθηκε η αίτηση του Μαρινάκη για άρση περιοριστικών όρων

Από το Συμβούλιο Εφετών

Αθήνα
Σε ισχύ παραμένει για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη η απαγόρευση ενασχόλησης του με τα διοικητικά θέματα της ομάδας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι Εφέτες απέρριψαν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν την αίτηση του επιχειρηματία για άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση της δράσης «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, προς το οποίο υπέβαλε απορριπτική πρόταση ο αρμόδιος Εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, γίνεται δεκτή μόνο η μείωση της υποχρέωσης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα που έχει επιβληθεί στον κ. Μαρινάκη, από δύο σε μία φορά τον μήνα.

Ο κ. Μαρινάκης είναι αντιμέτωπος, μαζί με παράγοντες και σχετιζόμενους με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με κατηγορίες που αφορούν ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης, δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Για την υπόθεση αυτή απολογήθηκε στις 18 του περασμένου Ιουνίου ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την ομόφωνη γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρέωσης παρουσίας δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η δικογραφία για την συγκεκριμένη υπόθεση μελετάται από τον Εισαγγελέα Εφετών κ. Δασκαλόπουλο προκειμένου να υποβάλει στο Συμβούλιο Εφετών πρόταση για την παραπομπή ή μη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο του κ. Μαρινάκη όσο και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*