Home / Tennis / Αποκλεισμός σοκ του Ναδάλ από τον πρώτο γύρο του Australian Open

Αποκλεισμός σοκ του Ναδάλ από τον πρώτο γύρο του Australian Open

Aθήνα
Από τα φαβορί του τουρνουά μόνο ο Ράφα Ναδάλ δεν μπόρεσε να επιβεβαίωσει τα προγνωστικά στην πρεμιέρα του στο «Australian Open», καθώς ηττήθηκε από τον Φερνάντο Βερντάσκο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο Ισπανός σταρ, Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε από τον συμπατριώτη του με 3-2 σετ, σε 4 ώρες και 40 λεπτά.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ναδάλ χάνει στον 1ο γύρο του Australian Open. Ο Βερντάσκο, Νο 45 στον κόσμο, κέρδισε τον συμπατριώτη και φίλο του για 3η φορά σε 17 αναμετρήσεις, με 7-6 (6), 4-6, 3-6, 7-6 (4) και 6-2.

Aντίθετα ο Αντι Μάρεϊ επιβεβαίωσε κέρδισε με 3-0 σετ τον Αλεξάντερ Σβέρεφ. Αυτή ήταν η 40η νίκη του κορυφαίου Βρετανού τενίστα στο αυστραλιανό Grand Slam. Ο Μάρεϊ υποτίμησε τον 18χρονο Γερμανό αντίπαλό του και χρειάστηκε δύο ώρες και 8 λεπτά για να τον νικήσει με 6-1, 6-2 και 6-3.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Mάρεϊ στο 2016, αφού δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα επίσημο τουρνουά μέχρι στιγμής στη χρονιά. Ο 28χρονος Βρετανός, τέσσερις φορές φιναλίστ στο τουρνουά της Μελβούρνης στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Σαμ Γκροθ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*