Home / Άλλα Σπόρ / Αποκλείστηκαν στα προκριματικά Σγουρόπουλος, Σταματούρος και Γ. Κωνσταντινόπουλος στη Σλοβενία

Αποκλείστηκαν στα προκριματικά Σγουρόπουλος, Σταματούρος και Γ. Κωνσταντινόπουλος στη Σλοβενία

Στο WTT Contender πινγκ πονγκ της Σλοβενίας, που άρχισε τη Δευτέρα στη Νόβα Γκόριτσα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος έμειναν εκτός συνέχειας στο απλό ανδρών, συναντώντας υψηλά εμπόδια. Ο Σγουρόπουλος άρχισε νικηφόρα και προχώρησε στον δεύτερο προκριματικό γύρο για ν’ αποκλειστεί αργότερα από ισχυρό Κορεάτη. Ο Σταματούρος κάμφθηκε πολύ δύσκολα στον πρώτο προκριματικό από πολύπειρο Ευρωπαίο, ενώ ο Κωνσταντινόπουλος έχασε από Ιάπωνα πρωταθλητή.

Στο τουρνουά της Σλοβενίας αγωνίζεται και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Περνάει, επίσης, από τα προκριματικά, απλά το δικό του παιχνίδι στους «32» (κι αφού είχε bye στους «64») γίνεται την Τρίτη. Επίσης, τη Δευτέρα γνώρισε τον αποκλεισμό και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο Youth Contender της Ιταλίας. Στη δεύτερη μέρα των αγώνων στο Λινιάνο έμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου της στην κατηγορία κοριτσιών Under 19.

Στα Contender ισχύει ότι τα προκριματικά δεν γίνονται πλέον σε γκρουπ, αλλά σε «νοκ άουτ» ταμπλό. Αυτό, πρώτα απ’ όλα, μειώνει τον αριθμό των αγώνων των αθλητών κι, από κει και πέρα, κάνει απίστευτα δύσκολη την προσπάθεια μίας πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό ειδικά για τους αθλητές που δεν βρίσκονται σε καλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ώστε να περιμένουν θεωρητικά καλύτερες κληρώσεις.

Οι τρεις διεθνείς μας, που αγωνίστηκαν τη Δευτέρα στη Σλοβενία, βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο και, δυστυχώς, ήρθαν οι γρήγοροι αποκλεισμοί.

Στο απλό ανδρών, δημιουργήθηκε προκριματικό ταμπλό των «64». Ο Σγουρόπουλος, τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών, αντιμετώπισε το πρωί της Δευτέρας τον αριστερόχειρα Κροάτη Ιβόρ Μπαν. Έχασε το πρώτο σετ, αλλά μετά βρήκε πολύ καλό ρυθμό και τις λύσεις για να επικρατήσει με 3-1 σετ (8-11, 11-1, 11-7, 11-9).

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο ο Σγουρόπουλος (νούμερο 207 στο παγκόσμιο ranking list) είχε σαφώς δυσκολότερη αποστολή κόντρα στον Τσο Ντάεσονγκ, που ως νούμερο 92 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν απευθείας εκεί. Ο Ελευσίνιος πρωταθλητής έχασε εύκολα τα δύο πρώτα σετ, ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός στο τρίτο, όμως γενικά δεν μπόρεσε να πιέσει πολύ τον Κορεάτη και αποκλείστηκε με 3-0 σετ (5-11, 4-11, 9-11).

Στο ίδιο αγώνισμα του σλοβένικου WTT Contender, ο Σταματούρος έβγαλε ποιότητα σε μία ακόμα συνάντηση με εγνωσμένης αξίας αθλητή της «γηραιάς ηπείρου». Προηγήθηκε με 2-1 σετ του Σλοβάκου Λούμπομιρ Πίστεϊ, που είναι νούμερο 153 στον κόσμο κι έχει στο παλμαρέ του ευρωπαϊκά μετάλλια από το διπλό, ώσπου «λύγισε» με 3-2 σετ (6-11, 11-6, 11-9, 9-11, 7-11).

Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος πάλεψε χωρίς άγχος για το καλύτερο απέναντι στον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια κι έκανε αξιόλογη εμφάνιση, άσχετα από το τελικό 3-0 σετ (8-11, 5-11, 8-11).

Από ελληνικής πλευράς, συνεχίζει στο Νόβα Γκόριτσα ο Γκιώνης (Νο 102). Στην επανεμφάνισή του στα διεθνή όπεν, πέρασε χωρίς αγώνα στον δεύτερο προκριματικό γύρο κι εκεί τίθεται αντιμέτωπος με τον Άλεξ Ναούμι. Ο Φιλανδός βγήκε νικητής με 3-2 σετ σε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα.

Στο Youth Contender της Ιταλίας, που γίνεται για δεύτερη μέρα στο Λινιάνο, η 18χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στα προκριματικά γκρουπ. Αγωνίστηκε στο 16ο της κατηγορίας Under 19, συνάντησε δύο πολύ αξιόλογες αθλήτριες εκτός Ευρώπης και περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Αρχικά, έχασε 3-0 σετ από την επικεφαλής Κονγκ Τς Λαμ από το Χονγκ Κονγκ (9-11, 2-11, 7-11). Στην τρίτη αγωνιστική, έδωσε το καθοριστικό ματς για τη δεύτερη προνομιούχο θέση με την Ινδή Σουμπανκρίτα Ντάτα. Πήρε το πρώτο σετ, όμως έχασε τα επόμενα τρία (11-7, 10-12, 8-11, 9-11).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*