Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Απείλησε το ρεκόρ του Οικονόμου ο Μπέντιλ

Απείλησε το ρεκόρ του Οικονόμου ο Μπέντιλ

Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λαυρίου στον τρίτο τελικό της Stoiximan Basket League. Με τους 28 πόντους που πέτυχε ο Γκανέζος ψηλός όχι απλώς βοήθησε την ομάδα του να πάρει προβάδισμα με 2-1 στη σειρά, αλλά έφτασε μια ανάσα από ένα ρεκόρ 25ετίας.

Για να βρούμε ανάλογη επίδοση από παίκτη του Παναθηναϊκού αλλά και συνολικά σε αγώνα σειράς τελικών, θα πρέπει να γυρίσουμε στον δεύτερο τελικό του 2015 όταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε επίσης 28 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (69-76).

Ο Μπέντιλ ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη του Παναθηναϊκού σε τελικό πλέι οφ, μένοντας έναν πόντο μακριά από το ιστορικό ρεκόρ του Νίκου Οικονόμου που σημείωσε 29 στον τέταρτο τελικό του 1996 κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ ξεπέρασε την επίδοση των 27 πόντων του Άριαν Κόμαζετς στον τρίτο τελικό του 1993 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι 28 πόντοι βάζουν τον Γκανέζο φόργουορντ του Παναθηναϊκού στη λίστα των εννιά, από σήμερα, επιδόσεων 28+ πόντων στην ιστορία των τελικών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα αυτό είναι και νέο ρεκόρ για τον Μπέντιλ στη Stoiximan Basket League, αφού ξεπέρασε κατά έναν πόντο την επίδοση που σημείωσε ως παίκτης του Περιστερίου στο ματς της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2018-19 κόντρα στην Κύμη (27).

Επίσης, ο Παναθηναϊκός σημείωσε 103 πόντους και ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία των τελικών. Την ίδια είχε σημειώσει στον πρώτο τελικό του 2019 με τον Προμηθέα ενώ το ρεκόρ είναι εκείνο των 111 πόντων στον τρίτο αγώνα της ίδιας σειράς.

Η τελική διαφορά των 29 πόντων κατατάσσει τον σημερινό τελικό στην τέταρτη θέση των αγώνων των σειρών που ανέδειξαν τον πρωταθλητή, με τις μεγαλύτερες διαφορές. Το ρεκόρ κρατάει ο Ολυμπιακός με το +35 του 5ου τελικού του 1996 (73-38) απέναντι στον Παναθηναϊκό ενώ οι «πράσινοι» νίκησαν με 34 τον Προμηθέα στον 3ο τελικό του 2019 και με 30 το Μαρούσι στον 1ο τελικό του 2004.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*