Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / «Αν σε έπαιρνε τηλέφωνο ο Κουφοντίνας θα απαντούσες;»

«Αν σε έπαιρνε τηλέφωνο ο Κουφοντίνας θα απαντούσες;»

Αθήνα
Σκηνές «ροκ» επικράτησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετέχουν το τμήμα αθλητισμού, η κοινοβουλευτική ομάδα και η ηγεσία του Υπουργείου. Με θέμα τα επεισόδια στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας επιτέθηκε στον υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος προ λίγων ημερών παραδέχτηκε δημόσια πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, η ένταση ανάμεσα στον βουλευτή Μεσσηνίας και τον υφυπουργό κορυφώθηκε όταν ο τελευταίος τόνισε πως λόγω της θέσης του είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε τηλεφωνήματα ακόμα και σε παράγοντες που έχουν περιοριστικούς όρους από τον εισαγγελέα για τη δικαστική υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο Κοντονής δέχθηκε έντονη κριτική και μάλιστα ο πρώην διαιτητής, ο οποίος εγκατέλειψε πρόωρα της διαιτησία μετά από απειλές κατά της ζωής του και βομβιστική επίθεση στον φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα, του είπε: «Δηλαδή αν ο Κουφοντίνας τηλεφωνήσει στον Παρασκευόπουλο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκείνος είναι υποχρεωμένος να του απαντήσει;»

Ο Κωνσταντινέας υπενθύμισε στον υφυπουργό πως ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε κάνει δηλώσεις περί «πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο» και αναρωτήθηκε: «Το να μιλάμε με υπόδικους είναι πάταξη της διαφθοράς;», ενώ κατηγόρησε τον κ. Κοντονή και για παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως ήταν λογικό, η συνεδρίαση έγινε άνω-κάτω καθώς ο υφυπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο και άλλων μελών της Επιτροπής όχι μόνο για τη συνομιλία του με τον Μαρινάκη.

Επίθεση εξαπέλυσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, κυρίως για το θέμα του γηπέδου του Γαλατσίου και κάπου εκεί ο υφυπουργός φέρεται να χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και να αποχώρησε εκνευρισμένος από τη συνεδρίαση.

Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της θέσπισης της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ώστε να εκδημοκρατιστούν τα όργανά της. Ο Κωνσταντινέας τόνισε πως το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα αφήνοντας αιχμές πως κάποιοι αποφεύγουν να το προχωρήσουν, ενώ οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*