Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι για τον Παναθηναϊκό

«Αντίο» με ψηλά το κεφάλι για τον Παναθηναϊκό

Αξιοπρεπή και μαχητική… γεύση άφησε ο Παναθηναϊκός στην τελευταία του παρουσία στη φετινή Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 93-86 από την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα, στο εξ αναβολής ματς της 25ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» ήταν ανταγωνιστικοί σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά η ποιότητα των παικτών του Ιτούδη έκανε τη διαφορά σε κομβικά σημεία. Έτσι, το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11-23, ενώ από την άλλη οι Ρώσοι στο 24-10.

Έξι παίκτες της ομάδας του Κάτας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Παπαπέτρου να ήταν πρώτος σκόρερ με 15π. Ακολούθησαν οι Μήτογλου και Μακ με 12π. ο καθένας, ο Σαντ-Ρος με 11π., ενώ από 10π. είχαν οι Νέντοβιτς και Γουάιτ.

Από την ΤΣΣΚΑ, κορυφαίοι ήταν οι Λούντμπεργκ και Κλάιμπερν με 19π. και 18π. αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Παπαγιάννη, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Σαντ-Ρος και Νέντοβιτς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Κλειστό ήταν το παιχνίδι από την αρχή του, με τους «πράσινους» να είχαν ένα μικρό προβάδισμα (5-7) χάρη στον Παπαγιάννη. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε πολύ καλός και στη συνέχεια, με το προβάδισμα να άλλαζε συνεχώς χέρια και τους Νέντοβιτς και Γουάιτ να κρατούν μπροστά (16-17) το «τριφύλλι» μέχρι το 7’. Εκεί, πέρασε στο παρκέ ο Φόιγκτμαν, ο οποίος μπήκε πολύ «καυτός», κάνοντας με δικούς τους πόντους ένα 9-0 (25-17), ενώ χάρη σε εκείνον οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (27-19).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύτηκε τη νωθρή άμυνα των παικτών του Κάτας, ξεφεύγοντας στο +11 (31-20). Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αντέδρασαν μέσα από την άμυνά τους και με μπροστάρηδες τον Γουάιτ και τον Νέντοβιτς, μείωσαν στο -5 (36-31), στο 14’. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν η επιστροφή των Σενγκέλια και Λούντμπεργκ από τον πάγκο, με αποτέλεσμα να βγουν αιφνιδιασμοί και να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 13-2 για το +16 (49-33), στο 18’. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Ιτούδη έριξαν… στροφές και με τις δημιουργίες του Νέντοβιτς, η διαφορά μειώθηκε στο -10 (49-39), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το τρίποντο του Κουρμπάνοφ, η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε στο +12 (54-42) στην αρχή του δεύτερου μέρους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα, καθώς οι «πράσινοι» ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια. Ωστόσο, στην άμυνα οι παίκτες του Κάτας εξακολουθούσαν να είχαν κακές επιστροφές, με τους Λούντμπεργκ και Σενγκέλια να έβρισκαν πόντους στο τρανζίσιον για το +13 (67-54), στο 27’. Με τον Παπαπέτρου, η διαφορά μειώθηκε στο -10 (67-57) και εκεί κρατούνταν, μέχρι το buzzer beater τρίποντο του Κλάιμπερν, που διαμόρφωσε το 74-61 της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός μπήκε με έναν καταιγισμό έξω από τα 6,75μ. από Μήτογλου και Μακ, με αποτέλεσμα να πλησιάσει στο -6 (79-73), στο 32’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Κάτας έκαναν μαζεμένα λάθη για το 5-0 (84-73) των Ρώσων, με τον Στρέλνιεκς να τους διατηρεί στο +10 (86-76), μέχρι το 36’. Όμως, οι «πράσινοι» δεν τα παράτησαν και στα καλάθια του Κλάιμπερν απαντούσαν με τον Παπαπέτρου, μειώνοντας στο -5 (91-86), στο 39’. Ωστόσο, στα 30’’ πριν τη λήξη, το τρίποντο του Νέντοβιτς δεν βρήκε τον στόχο και ο Λούντμπεργκ διαμόρφωσε το τελικό 93-86.

Έκανε τη διαφορά: Η ποιότητα των παικτών του Ιτούδη. Όταν χρειάστηκαν, Λούντμπεργκ, Κλάιμπερν και Σενγκέλια ήρθαν από τον πάγκο και έτρεξαν τα σερί και έτσι οι Ρώσοι διατηρούνταν σταθερά μπροστά.

Για… πάγκο: Σχεδόν όλοι όσοι έπαιξαν ήταν συγκεντρωμένοι και έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ωστόσο, εκείνοι που… υστέρησαν λίγο στην προσπάθεια ήταν οι Όγκαστ και Μποχωρίδης.

Το στατιστικό του αγώνα: Αναμφίβολα τα 15/32 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιακή επίδοση.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 49-39, 74-61, 93-86

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*