Home / Άλλα Σπόρ / Ανακοίνωσε Ριμπάνσκα ο Αλιμος

Ανακοίνωσε Ριμπάνσκα ο Αλιμος

Πολίστρια του Αλίμου έγινε την Κυριακή η Ναταλία Ριμπάνσκα. Η ομάδα των νοτίων προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση της 24χρονης διεθνούς Σλοβακοουγγαρέζας αμυντικού-φουνταριστού για τον επόμενο χρόνο, ώστε να ενισχυθεί σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την απόκτηση της αθλήτριας, Νατάσα Ριμπάνσκα, η οποία θα φορέσει το σκουφάκι του συλλόγου την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο σε Ελλάδα και LEN Champions League.

Η Νατάσα Ριμπάνσκα έχει γεννηθεί στις 10 Απριλίου του 2000 κι αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής Ουγγαρίας εδώ κι έξι χρόνια, ενώ κατάγεται από τη Σλοβακία, εκεί όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την υδατοσφαίριση. Έχει ύψος 1.90 και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός, όσο και στη θέση της φουνταριστού, ενώ αναμφίβολα έχει την ικανότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να δημιουργεί χώρους στα δύο δοκάρια σε συνθήκες με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Νατάσα Ριμπάνσκα αγωνίστηκε στην UVSE, με την οποία πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, ενώ με την εθνική ομάδα των Μαγυάρων έχει σημειώσει τεράστιες επιτυχίες, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη συλλογή της έχει ακόμη δύο ασημένια μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (Βουδαπέστη 2022, Ντόχα 2024) κι ένα χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020.

Στις πρώτες της δηλώσεις η Νατάσα Ριμπάνσκα δήλωσε στο alimoswaterpolo.com: «Αγωνίστηκα στη UVSE από το 2018 και κατέκτησα πρωταθλήματα και Κύπελλα Ουγγαρίας, ακόμη και ένα Euro Cup το 2023. Είμαι πολύ ευγνώμων στην ομάδα μου και σε όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες που είχα που με δίδαξαν όλα όσα ξέρω. Πιστεύω, όμως, ότι έκανα τον κύκλο μου εκεί κι έχω την επιθυμία να ζήσω κάτι νέο και να κατακτήσω νέες προκλήσεις. Νομίζω ότι για να προοδεύσω ως αθλήτρια κι ως άνθρωπος είναι απαραίτητη η αλλαγή περιβάλλοντος.

Παρακολουθώ τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson στο LEN Champions League και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έδειξε εξαιρετική απόδοση και στα δυο. Έχουν νικήσει πολλές ομάδες, ακόμη κι όταν οι προβλέψεις δεν ήταν υπέρ τους. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμη και τις στιγμές που δεν νικούσαν, πάλευαν με την καρδιά τους κι ήταν πραγματικός αντίπαλος κάθε φορά. Ειλικρινά, αγαπώ το πνεύμα “πολεμιστή” που βλέπω στον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ και πιστεύω ότι θα ταιριάξω. Αυτό με ενέπνευσε πραγματικά να έρθω στον σύλλογο: Το πνεύμα κι ο χαρακτήρας της ομάδας και το οικογενειακό περιβάλλον. Είναι μια ομάδα με καταπληκτικές αθλήτριες, με σταρ, με νεότερες που έχουν δυνατότητες και συνεργάζονται τόσο καλά. Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ βελτιώνεται κάθε χρόνο και προσπαθεί να γίνει ο καλύτερος.

Ανυπομονώ να γίνω μέλος της ομάδας. Έχω μεγάλες προσδοκίες κι ο σύλλογος έχει, επίσης, και μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη και πραγματικά νιώθω ότι ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα και το ιδανικότερο μέρος για να εξελιχθώ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson για να νιώσουν και αυτοί το ίδιο για εμένα και παράλληλα θα προσπαθήσω να τους αποδείξω ότι ήμουν η καλύτερη επιλογή για την ομάδα όταν τελειώσει η σεζόν του χρόνου».

Νατάσα, καλώς ήρθες στον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson»!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*