Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ-Λαμία: «Καίγονται» και οι δύο, αλλά για διαφορετικούς λόγους

ΑΕΚ-Λαμία: «Καίγονται» και οι δύο, αλλά για διαφορετικούς λόγους

Στην OPAP Arena κοντράρονται την Τετάρτη (21/12, 17:00) οι ΑΕΚ και Λαμία, στο πλαίσιο της επανέναρξης (14ης αγωνιστικής) της Super League 1, μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Επιστροφή στης… Φιλαδέλφειας τα μέρη, λοιπόν, για την «Ένωση» (, 29β.), η οποία θέλει να συνεχίσει δυναμικά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά την απώλεια δύο πόντων στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τη διακοπή, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (0-0), έχει βρεθεί στο -8 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Έτσι -με ορίζοντα και το μεταξύ τους ματς στις 8 Ιανουαρίου– θέλει να ψαλιδίσει τη διαφορά.

Φυσικά βαθμολογική ανάγκη έχει και η Λαμία (11η, 9β.). Η ομάδα της Φθιώτιδας ηττήθηκε 3-1 υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό στο φινάλε του πρώτου γύρου, ένας αγώνας που σήμανε και την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Τζιανλούκα Φέστα. Τη θέση του Ιταλού τεχνικού ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης και στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη απεμπλοκή από τα σενάρια υποβιβασμού. Αυτή τη στιγμή έχει τους ίδιους πόντους με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δηλαδή δύο παραπάνω από τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό, οι οποίοι βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις. Μάλιστα, την 1η Οκτώβρη κόντρα στην ομάδα της Λιβαδειάς σημείωσε και τη μοναδική της έως τώρα νίκη στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται φυσικά ότι και οι δύο ομάδες έχουν δώσει επίσημο παιχνίδι μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, εκείνο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (ακολουθεί και ρεβάνς). Η ΑΕΚ ως τυπικά φιλοξενούμενη της Κηφισιάς επικράτησε… σβηστά 2-0, ενώ η Λαμία τα βρήκε σκούρα υποδεχόμενη την Athens Kallithea FC σώζοντας το «Χ» (1-1) στο φινάλε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κιτρινόμαυροι» -οι οποίοι πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση στην OPAP Arena– συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Στην αποστολή τους δεν συμπεριλήφθηκαν οι τραυματίες Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Ελίασον και Μοχαμάντι, ο Βίντα που έχει πάρει άδεια μετά τις υποχρεώσεις του με την Κροατία στο Μουντιάλ, ο Φερνάντες που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αλλά και ο Τσούμπερ. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος είναι έτοιμος, αλλά -με μόλις δύο προπονήσεις- κρίθηκε προτιμότερο να μην χρησιμοποιηθεί ακόμη. Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να υπολογίζει σε επιστροφές και συγκεκριμένα σ’ εκείνες των Τζαβέλλα, Γαλανόπουλου και Μαχαίρα.

Σ’ ό, τι αφορά τη Λαμία, ο Σάββας Παντελίδης δεν θα έχει και πάλι μαζί του τον Ασκόφσκι, ενώ εκτός έμειναν και οι Μπενίτες, Ρόμανιτς, Καραμάνος, Γκέντσογλου και Μαρμεντίνι.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γκαρσία, Πινέδα, Γιόνσον, Μάνταλος – Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης – Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ – Μπεχαράνο, Τζανδάρης – Τσιλούλης, Σλίβκα, Ντε Βινσέντι – Μανούσος.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Α’ Βοηθός: Μιχαήλ Νιδριώτης

Β’ Βοηθός: Γιώργος Στεφανής

4ος διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας

VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει και live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 στην έδρα της Λαμίας χάρη στα τέρματα των Αραούχο (35′, 65′) και Πινέδα (73′), με τον Ντε Βινσέντι να αστοχεί για τους γηπεδούχους σε εκτέλεση πέναλτι στο 33′.

Η ΑΕΚ έχει υποδεχτεί τη Λαμία σε πέντε αγώνες για τη Super League (όλοι στο ΟΑΚΑ), μετρώντας ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές ανεξαρτήτως έδρας, με τον «δικέφαλο» να παραμένει αήττητος (εννιά νίκες και δύο ισοπαλίες).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*