Home / Άλλα Σπόρ / Ήττα με χρήσιμα συμπεράσματα για την Εθνική πόλο ανδρών

Ήττα με χρήσιμα συμπεράσματα για την Εθνική πόλο ανδρών

Η νεανική Εθνική πόλο ανδρών έχασε 7-10 από την Ιταλία στον Πειραιά στον πρώτο εκ των δύο φιλικών αγώνων προετοιμασίας που θα δώσουν τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα ενοψει των ερχόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

Ο Θοδωρής Βλάχος έβγαλε σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα και δοκίμασε σχήματα, με τους διεθνείς να δουλεύουν πάνω στις αλλαγές των κανονισμών. Η Εθνική παρουσίασε καλή εικόνα κατά διαστήματα, κυρίως στο 6 εναντίον 6.

Πρόβλημα αποτέλεσε το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/12 π.π. και 3/3 πέναλτι), κάτι που επηρέασε και το σκορ, με τη «σετεμπέλεο» να ξεφεύγει με τρία γκολ και, παρά το γεγονός ότι η Εθνική μείωσε 7-8, οι Ιταλοί έφτασαν στη νίκη.

Εκτός 15άδας για την Ελλάδα έμειναν οι Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Βλαχόπουλος, Σολανάκης και Σκουμπάκης.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 2-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γκίλλας, Αλαφραγκής, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Νικολαΐδης, Κάκαρης 1, Γκιουβέτσης 1, Χαλυβόπουλος, Λιμαράκης, Γούβης, Κοπελιάδης

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Αλεσιάνι, Φερέρo, Φοντέλι 1, Κανέλα, Ρενζότο 1, Ετσενίκε, Μαρτσιάλι 3, Μπρούνι, Ιόκι-Γκράτα 3, Κοντέμι 1, Νικόζια, Πατσαλίεφ 1, Κάσια

O ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Νομίζω ότι ο παίκτης παραπάνω και η κόντρα ήταν τα δύο άσχημα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας σήμερα. Δοκιμάσαμε λίγο να παίξουμε με τους καινούργιους κανονισμούς, να είναι δυο παίκτες μέσα στα 2 μέτρα, δεν βρήκαμε, όμως, λύσεις. Οι Ιταλοί έπαιξαν αρκετά κλειστά, δεν βρήκαμε και μερικά σουτ και νομίζω ότι ήταν πολλά τα παραπάνω που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Ξέραμε ότι είναι μια ομάδα με πολύ υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι της, δεχτήκαμε 3-4 γκολ από δημιουργία κόντρας που, σίγουρα, προήλθαν από απροσεξία δικιά μας, δεν πιστεύω ότι ευθύνεται κάτι άλλο. Είναι κάτι το οποίο θέλει πολλή προσοχή με μια τέτοια ομάδα, εμείς σήμερα δεν ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Αυτά τα δυο κομμάτια μας στοίχισαν σήμερα μια καλή εμφάνιση.

Κατά τ/ άλλα, σε επιθέσεις «6 με 6» ήμασταν αρκετά καλοί, βγάλαμε αρκετές άμυνες, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, κερδίσαμε αποβολές, δούλεψαν οι φουνταριστοί μας, κολυμπήσαμε κι εμείς, απλά ο παίκτης παραπάνω μας -ποσοστιαία- μειονεκτούσε σε σχέση με των Ιταλών – έτσι κρίθηκε και το παιχνίδι, αυτοί ηταν οι βασικοί λόγοι.

Έκανα μια κλήση 20 ατόμων και όλοι αυτοί οι παίκτες βρέθηκαν και στις δυο διοργανώσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, λείπουν αθλητές βασικοί για την Εθνική ομάδα, όπως απουσιάζουν και δυο σημαντικοί παίκτες για την Ιταλία. Θέλουμε να δοκιμάσουμε όλα τα παιδιά σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι και σε έναν τέτοιον ρυθμό, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε σήμερα. Θα προπονηθούμε και αύριο, καθώς έχουμε και ένα ακόμη επίσημο φιλικό που νομίζω θα αγωνιστούν όλοι κανονικά. Θέλουμε απλά να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και πως ανταποκρίνονται τα νέα πρόσωπα σε τέτοιες συνθήκες.

Πρωτεύων στόχος είναι βρεθούμε και να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και κατά δεύτερον να παίξουμε τουλάχιστον δυο επίσημα–με πολύ κόσμο που ήρθε, μάλιστα, σήμερα να ευχαριστηθεί ένα καλό παιχνίδι με τοπ αθλητές να συμμετέχουν. Σίγουρα, όμως, θελουμε πάντα να νικάμε κι αυτό είναι θέμα προπόνησης. Νομίζω δεν μένει κάτι διαφορετικό να απορροφήσουμε από αυτή την προετοιμασία, μόνο θετικά. Η επόμενη διοργάνωση που έχουμε είναι λίγο μακριά, οπότε δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό, αλλά δεν έχουμε και άλλη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να προπονηθούμε από κοινού.

Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ την παρουσία τόσων πολλών μικρών παιδιών σήμερα, επιτέλους η Εθνική ομάδα έπαιξε μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο. Νέα παιδιά ήρθαν να δουν όλους αυτούς τους αστέρες, να δουν και να υποστηρίξουν την Εθνική ομάδα και σήμερα και την Πέμπτη. Αυτό θέλαμε και αυτός ήταν ο λόγος που οργανώσαμε τα επίσημα φιλικά, για τον κόσμο».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*