Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ήρωες από το πουθενά: Παίκτες που δεν περίμενε κανείς να κρίνουν Final Four

Ήρωες από το πουθενά: Παίκτες που δεν περίμενε κανείς να κρίνουν Final Four

Στην Αμερική υπάρχει ένα ρητό που λέει πως: «Not all heroes wear capes». Σε ελληνική μετάφραση σημαίνει πως: «Δεν φορούν όλοι ήρωες κάπες». Σε ελεύθερη μετάφραση η φράση αυτή χρησιμοποιείται όταν ο ήρωας της στιγμής δεν είναι ο γνωστός ή ο διάσημος και ο προφανής. Πρόκειται, λοιπόν, για τους αφανείς ήρωες και το www.sportfm.gr θα ασχοληθεί με μία πεντάδα τέτοιων από τα Final Four της Ευρωλίγκας.

Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, που είναι φυσικά η τετράδα, οι ομάδες τρέχουν έναν μαραθώνιο αρκετά επίπονο και δύσκολο. Συνήθως, το μεγαλύτερο… κουπί τραβούν οι πρωταγωνιστές τους και για να θεωρούνται διεκδικήτριες οι παίκτες είναι σταρ και πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι εκείνοι που βγάζουν τα… κάστανα από τη «φωτιά» και άπαντες τους περιμένουν να μιλήσουν στα κρίσιμα.

Ωστόσο, επειδή τα Final Four δεν είναι μία μεγάλη διαδικασία όπως ένα πρωτάθλημα ή μία κανονική περίοδος, αλλά μόλις δύο παιχνίδια, μπορεί να καθοριστούν από μερικές μόνο στιγμές. Στους πέντε «ήρωες από το πουθενά» έχουν όλα τα φόντα να συμπεριληφθούν οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, με το εξαιρετικό Final Four με τον Παναθηναϊκό στην Μπολόνια το 2002. Ο Πέρο Άντιτς και τον κομβικό ρόλο που έπαιξε στο Λονδίνο για τον Ολυμπιακό, το 2013.

Ο καθοριστικός Ντέιβιντ Μπλούθενταλ για την επική κατάκτηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2014 στο Μιλάνο. Ο Βίκτορ Χριάπα με το μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του 2016 με τη Φενέρμπαχτσε και τέλος ο Τρέι Τόμπκινς (με λίγο Φαμπιάν Κοζέρ) στην κούπα που σήκωσε η Ρεάλ Μαδρίτης το 2018, στο Βελιγράδι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*