Home / Μπάσκετ / Ήρθε ο νέος με ματσάρες…

Ήρθε ο νέος με ματσάρες…

 

Το 2016 μπαίνει με φουλ αγωνιστική δράση στην Basket League. Ντέρμπι συγκατοίκων, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, κρίσιμα για την παραμονή τα Καβάλα-Αρκαδικός και Τρίκαλα-Λαύριο.

Το νέο έτος μπαίνει με τη δωδέκατη αγωνιστική στην Basket League. Στο μενού του Σαββάτου υπάρχουν τέσσερα ματς, με τον Άρη να υποδέχεται πλήρης το Ρέθυμνο θέλοντας να αφήσει πίσω του τις ήττες από τους «αιώνιους» με τις οποίες ολοκλήρωσε το 2015, αλλά και να «ζεσταθεί» για το Last 32 του Eurocup που αρχίζει, ενώ οι Κρητικοί είναι η μόνη ομάδα-μαζί με την Καβάλα-που δεν έχει νίκη εκτός έδρας ως τώρα.

Η ενισχυμένη και βελτιωμένη Κηφισιά μετά τις προσθήκες των Λόουερι και Ελ Αμίν υποδέχεται τον Κολοσσό που πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνεται με δύο μάχες παραμονής. Η ουραγός Καβάλα δεν έχει περιθώρια απέναντι στον Αρκαδικό που μπήκε σε περιπέτειες μετά την ήττα από τον Κόροιβο, ενώ τα Τρίκαλα υποδέχονται το Λαύριο με το νικητή να κάνει σημαντικό βήμα σωτηρίας.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός με τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ να κάνει ντεμπούτο και τον τραυματία Ματ Λοτζέσκι προσωρινά εκτός λίστας της Α1 κοντράρεται στο ΣΕΦ με τον ανεβασμένο Απόλλωνα Πάτρας, ενώ ο Κόροιβος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ που πέραν του πλήγματος που δέχτηκε με τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τον Φάρο, έχει αμφίβολο λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα τον Βασιλειάδη, ενώ ασθενείς είναι οι Σχορτσανίτης και Χάτσερ.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι των συγκατοίκων του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ, στο εντός έδρας ντεμπούτο του Γιούρε Ζντοβτς, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό που ταλαιπωρήθηκε από το ταξίδι στη χιονισμένη Πόλη. Η «Ένωση» αναζητεί ακόμη έναν σούτινγκ γκαρντ μετά την αποδέσμευση του Μάλκολμ Άρμστεντ, αλλά θα είναι κατά τα άλλα πλήρης και με αρκετό κόσμο στις κερκίδες, ενώ οι «πράσινοι» έχουν αμφίβολο τον Δημήτρη Διαμαντίδη μετά το τράβηγμα που υπέστη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και εκτός παραμένει ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Αναλυτικά, η 12η αγωνιστική
Άρης-Ρέθυμνο (17:00, Novasports 4)
Καβάλα-Αρκαδικός (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Νέα Κηφισιά-Κολοσσός Ρόδου (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Τρίκαλα-Λαύριο (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου
Ολυμπιακός-Απόλλων Πάτρας (12:30, OTE Sport 4)
Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ (17:00, Novasports 3)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (18:00, OTE Sport 4)

H επόμενη (13η) αγωνιστική:

Σάββατο 9 Ιανουαρίου
Κολοσσός Ρόδου-Άρης (17:00, Novasports 4)
ΠΑΟΚ-Καβάλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Αρκαδικός-ΑΕΚ (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Λαύριο-Κόροιβος (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Απόλλων Πάτρας-Τρίκαλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 10 Ιανουαρίου
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (16:30, Novasports 3)

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου
Παναθηναϊκός-Κηφισιά (17:00, Novasports 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*