Home / Άλλα Σπόρ / «Έφυγε» ο Γιάννης Πάντζιος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

«Έφυγε» ο Γιάννης Πάντζιος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αποχαιρετά με οδύνη έναν δικό της άνθρωπο, το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Γιάννη Πάντζιο. Έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29/12, αφού πάλεψε σθεναρά για μήνες με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ήταν 70 ετών.

Παθιασμένος φίλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πρόσφερε μεγάλο έργο ως παράγοντας σε αθηναϊκά σωματεία, αξιοποίησε εκεί και τις πανεπιστημιακές του γνώσεις, καθώς ήταν οικονομολόγος, ενώ χάρηκε και την ενασχόληση παιδιών του με το άθλημα.

Ήταν από τους πρώτους, που πλαισίωσαν την προσπάθεια δημιουργίας της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας το 2000. Έγινε γενικός γραμματέας στο πρώτο διοικητικό της συμβούλιο και ήταν ένας από αυτούς, που επιμελήθηκαν το ιδρυτικό καταστατικό του σωματείου, το οποίο προωθήθηκε για να εγκριθεί. Η πρόοδος της Αθηνάς σε πανελλήνιες διακρίσεις και μαζικότητα από τα πρώτα χρόνια, είναι γνωστή.

Το 2007 και αφού μετακόμισε από την Πεύκη στον Διόνυσο, πρωτοστάτησε και στη δημιουργία του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον τοπικό Αθλητικό Όμιλο. Ανέλαβε έφορος και στα περίπου έξι χρόνια της θητείας του το τμήμα είχε να επιδείξει πληθώρα αθλητών, διακρίσεις και ανάδειξη σπουδαίων ταλέντων, παράλληλα με καλή οργάνωση και νοικοκυροσύνη.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε έντονα με το Ρουφ 80, το οποίο έχει έδρα κοντά στον τελευταίο του τόπο διαμονής, τα Πετράλωνα. Έγινε γενικός διευθυντής του συλλόγου, αλλά και έφορος στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Γρήγορα δε, βελτίωσε και την προοπτική του τμήματος βρίσκοντας και νέο προπονητικό χώρο. Η τρίτη του σύζυγος, η Γωγώ, ήταν επίσης υπεύθυνη γραμματείας στο Ρουφ 80.

Ήταν υποψήφιος για μέλος στις αρχαιρεσίες της ΕΦΟΕπΑ τον Μάρτιο του 2021. Είχε εκλεγεί στις πρώτες αναπληρωματικές θέσεις και τον Ιούνιο του 2023, ύστερα από ανασυγκρότηση, μπήκε ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Άνθρωπος καλλιεργημένος, πολύ δραστήριος και αγαπητός, ο Γιάννης Πάντζιος έφερνε σε πέρας ό,τι αναλάμβανε. Συζητούσε και υλοποιούσε ιδέες, ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το αύριο του αθλήματος, ενώ βοηθούσε και σωματεία, στα οποία δεν είχε διοικητική θέση.

Απέκτησε τρία παιδιά από τους δύο πρώτους γάμους του, είχε και δύο θετές κόρες από τον τρίτο. Ο γιος του Σπύρος ασχολήθηκε συστηματικά με την επιτραπέζια αντισφαίριση, μάλιστα έφτασε σε καλό επίπεδο στις μικρές ηλικίες και είχε πανελλήνιες επιτυχίες στα ομαδικά. Σήμερα είναι γιατρός και όσο μπορούσε βοήθησε τον πατέρα του και από αυτή την πλευρά…

Η θετή του κόρη Δέσποινα είναι διακεκριμένη αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και το 2022 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ομαδικό κορασίδων με τον ΟΑ Χανίων. Η φροντίδα, το συνεχές «τρέξιμο» για να βοηθήσει παλιότερα τον Σπύρο, αλλά και μέχρι πρότινος τη Δέσποινα, στις ανάγκες τους στο άθλημα, ήταν μόνο ένα μέρος της καθημερινότητάς του για την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η διοίκηση της ΕΦΟΕπΑ δέχτηκε με θλίψη και συγκίνηση το στενάχωρο νέο στη δύση του 2023. Απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και συμπαρίσταται στο πένθος της. Ο τόπος και η μέρα για το στερνό «αντίο» στον Γιάννη Πάντζιο θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*