Home / Eurobasket / Έσπασε το… ρόδι και έριξε στο «καναβάτσο» τη Λιθουανία η Γαλλία!

Έσπασε το… ρόδι και έριξε στο «καναβάτσο» τη Λιθουανία η Γαλλία!

Χαμόγελα στη Γαλλία και… αγωνία στη Λιθουανία!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φουρνιέ, οι «τρικολόρ» έκαναν την ανατροπή στα τελευταία λεπτά, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη (77-73) στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Από την άλλη, η Lietuva έμεινε χωρίς ροζ φύλλο έπειτα από τα δύο πρώτα ματς του δεύτερου ομίλου.

Ο παίκτης των Νικς τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους για τους Γάλλους. Ντεμπούτο στη διοργάνωση από τον Μουσταφά Φαλ, με τον σέντερ του Ολυμπιακού να πετυχαίνει 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 13:09’’.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Βαλαντσιούνας με 15π. και 8 ριμπάουντ. Καλή εμφάνιση από τον Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε 13π., 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε 25:00’. Μάλιστα, ο νέος παίκτης του «τριφυλλιού» αποχώρησε με τραυματισμό.

Το ματς

Εκρηκτική εκκίνηση από τη Λιθουανία στην αναμέτρηση, όπου κάνοντας… πάρτι στο παρκέ, προηγήθηκε 21-8, στα πρώτα έξι λεπτά. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στη Γαλλία, η οποία με μπροστάρη τον Φουρνιέ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και κόβοντας τον ρυθμό των παικτών του Μακσβίτις, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στο καλάθι (25-23). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να ήταν κοντά και τους Λιθουανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-40.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν και τα πρώτα δύο λεπτά του δεύτερου μέρους, με τη Λιθουανία να ήταν σταθερά μπροστά (46-42). Στη συνέχεια, οι Γάλλοι πίεσαν και έκαναν σερί 6-0 για το δικό τους προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν (48-50) μέχρι το 26’. Εκεί, ήταν η σειρά των παικτών του Μακσβίτις να αντιδράσουν μέσα από την άμυνά τους, να κάνουν την ανατροπή και να ολοκληρώνουν την τρίτη περίοδο στο +6 (56-50).

Με επιμέρους σκορ 4-10 ξεκίνησαν οι «τρικολόρ» στο τέταρτο δεκάλεπτο, φέρνοντας το ματς στα ίσα (60-60), στο 34’. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, με τους Γάλλους να κάνουν ένα μίνι ξέσπασμα με Φουρνιέ και Ερτέλ και να πηγαίνουν στο +7 (64-71), στο 38’. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Κολέ είχαν τον έλεγχο και την ψυχραιμία, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 73-77.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-40, 56-50, 73-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*