Home / Άλλα Σπόρ / Έπεσε αμαχητί στη Γαλλία η Εθνική χάντμπολ

Έπεσε αμαχητί στη Γαλλία η Εθνική χάντμπολ

Η Εθνική χάντμπολ έχασε 30-46 στη Γαλλία από τους «τρικολόρ» για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2002 και αποκλείστηκε και τυπικά από τα τελικά της διοργάνωσης, όπου προκρίθηκαν οι «τρικολόρ» και η Σερβία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το 15’ έχασε την επαφή με το σκορ.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για τη «γαλανόλευκη» και πρώτος σκόρερ της με 7 γκολ ήταν ο 20χρονος περιφερειακός, Θόδωρος Μπόσκος.

Τα πεντάλεπτα: 4-2, 7-5, 9-7, 14-9, 19-11, 23-13 (ημχ.), 26-14, 30-16, 34-20, 38-24, 41-27, 46-30

ΓΑΛΛΙΑ (Ζιλ):, Μινέ 2, Λαγκάρντ 2, Πραντί 1, Τουρνά 7, Αμπαλό 2, Ντεσά 8, Κλερ 4, Ντιπαντά, Πόρτ 3, Κουνκού 3, Μπονεφουά, Ναχί 7, Μονά 4, Κονά 1, Νιατό 2, Ντεσμπονέ

ΕΛΛΑΔΑ (Αρβανίτης): Μωραϊτης 1, Αραμπατζής 2, Νικολαϊδης 2, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 1, Μπουκοβίνας, Κωστακίδης, Καραμπουρνιώτης 3, Τζηράς, Τσίλης 3, Μπόσκος 7, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Αραπακόπουλος, Κοτανίδης, Δομπρής 3

Διαιτητές: Ντοιτσίνοφ- Γκορέτσοφ (Boυλγαρία), Παρατηρητής: Ντουμπεντού (Γαλλία), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 2/3-3/3

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Αρβανίτης, τόνισε πως: «Ξεκινήσαμε καλά, ακολουθήσαμε για 16-17′ τη Γαλλία. Μετά, οι κακές προσωπικές επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους για εύκολα γκολ. Σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται τέτοια λάθη. Υπήρξε απογοήτευση που μεγάλωσε η διαφορά και αδικαιολόγητα χάσαμε το μυαλό μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε στο ρυθμό και τρέξαμε. Οι τερματοφύλακές μας σήμερα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, αλλά δεν τους βοηθήσαμε κιόλας. Σαφέστατα, από αυτά τα προκριματικά κρατάμε για το μέλλον τις εμφανίσεις των Καραμπουρνιώτη, Μπόσκου, Αραμπατζή, Ηλιόπουλου. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που, σε συνδυασμό με κάποιους πιο μεγάλους, συνθέτουν μια μαγιά αθλητών που μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο.

Είμαι σίγουρος και θα το λέω συνέχεια ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και θα πάρει πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση. Για να μην… τρελαθούμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε στην έδρα της κορυφαίας ομάδας του κόσμου. Και η Γαλλία και η Σερβία έχουν παίκτες που παίζουν στην Μπουντσεσλίγκα και σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης με παραστάσεις από final-4 Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά, φέτος που το πρωτάθλημά μας ήταν σε αδράνεια για μεγάλο διάστημα, το έργο μας ήταν ακόμα δυσκολότερο. Είναι κατάκτηση και μόνο ότι πιστέψαμε και μπήκε η ιδέα στο μυαλό μας πως μπορούμε να έρθουμε εδώ και να παίξουμε στα ίσια».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*