Home / Άλλα Σπόρ / Έμαθε αντιπάλους και αναχωρεί για Σκόπια η Εθνική Γυναικών

Έμαθε αντιπάλους και αναχωρεί για Σκόπια η Εθνική Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ η κλήρωση της 1ης προκριματικής φάσης του ΕURO 2022 με την συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον Β’ όμιλο με αντιπάλους Ιταλία, Βοσνία και Λετονία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 31 Μαΐου- 6 Ιουνίου 2021 και η Ελλάδα έχει πρώτη το δικαίωμα να διοργανώσει τον όμιλο. Η νικήτρια ομάδα θα συνεχίσει στην 2η προκριματική φάση που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

1ος: Πορτογαλία, Κόσσοβο, Λουξεμβούργο, Κύπρος

2ος: Ελλάδα, Ιταλία, Βοσνία, Λετονία

3ος: Νησιά Φερόε, Ισραήλ, Φινλανδία.

Η Εθνική Γυναικών θα ολοκληρώσει το απόγευμα την προετοιμασία της στο “Σπίτι του Χάντμπολ” στη Θεσσαλονίκη για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2021 που θα διεξαχθούν στα Σκόπια το διάστημα 19-21 Μαρτίου.

Η Εθνική θα αναχωρήσει οδικώς το πρωί της Πέμπτης 18/3 με 17 αθλήτριες, τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Μεσσήνη, τον συντονιστή των Εθνικών ομάδων Γυναικών Χρήστο Τζουβάρα και τον ιατρό Θανάση Κουτή.

Η 18άδα της Εθνικής: Ζυγούρα (Γκραν Κανάρια- Ισπανία), Κεπεσίδου (Έλμπλγκ- Πολωνία), Παναγιωτίδου, Μεντεσίδου, Γκάτζιου, Κουκμίση, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ Mateco), Αργυροπούλου, Φράγκου, Μανιά, Καρέλα, Μακρή, Xριστοπούλου(ΟΦΝ Ιωνίας), Κωστοπούλου, Ζενέλι, Βασιλειάδου (Βέροια 2017).

Το πρόγραμμα (2ος όμιλος)

19/3 15:00 Λιθουανία- Ελλάδα

20/3 15:00 Ισλανδία- Ελλάδα

21/3 13:00 Ελλάδα- Βόρεια Μακεδονία

*Στα πλέι οφ της διοργάνωσης προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες.

O Ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ, τόσο για τους αγώνες στα Σκόπια, όσο και για την κλήρωση του EURO 2022.

«Όλοι έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο δύσκολες καταστάσεις και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να επιστρέφουμε στα βασικά, έτσι λοιπόν χρειαζόμαστε μία αγωνιστική επανεκκίνηση. Έχουμε ευθύνη οι προπονητές να δώσουμε αυτό το έναυσμα. Αυτή η γενιά στην Εθνική Γυναικών διαθέτει πολύ ταλέντο και σε αυτό το καμπ επιβεβαιώθηκε. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έχω διαπιστώσει ότι το έχουν καταλάβει και οι κοπέλες.

Σε αυτά τα προκριματικά του παγκοσμίου υπάρχουν κάποια δεδομένα για την Εθνική μας ομάδα: Ενάμισης χρόνος αποχής από τους αγώνες, ένας χρόνος προπονητικής απραξίας, αναστολή πολλών μηνών του εγχώριου πρωταθλήματος σε πλήρη αντίθεση με τα πρωταθλήματα των αντιπάλων μας και η βασική απουσία της Λαμπρίνας Τσάκαλου. Επίσης ξαφνικά προέκυψε και ο τραυματισμός της Χριστιάννας Κυρικλίδου που πήρε μέρος στην προετοιμασία και ήταν στα πλάνα μας.

Από την άλλη πλευρά έχουμε μεγάλο κίνητρο και ισχυρή θέληση για διάκριση. Όλα τα κορίτσια έχουν κάνει υπερπροσπάθεια για να καλύψουν το αγωνιστικό κενό και πάμε στα Σκόπια για να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.

Για να προκριθούμε χρειαζόμαστε ένα- δύο μικρά θαύματα, αλλά το βασικό είναι να δώσουμε τρία ανταγωνιστικά παιχνίδια κυνηγώντας τις νίκες. Αν αυτές δεν έρθουν τουλάχιστον θα έχουμε υψηλή ετοιμότητα ενόψει της 1ης προκριματικής φάσης του ΕURO 2022. Από την κλήρωση που έγινε σήμερα είναι ξεκάθαρο πως δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και αν διοργανώσουμε τον όμιλο, τότε θα αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες μας για πρόκριση».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γκαντής μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΟΧΕ

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*