Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Έκλαψε το Μάντσεστερ !

Έκλαψε το Μάντσεστερ !

Άσχημη βραδιά η χθεσινή για τις δυο ομάδες του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτι, καθώς αμφότερες ηττήθηκαν με σκορ 2-1 και μάλιστα εντός έδρας απο Γιουβέντους και Αϊντχόφεν αντίστοιχα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα ξεκίνησαν στο Old Trafford όπου οι ”Κόκκινοι Διάβολοι” άνοιξαν το σκορ με τον Ντεπάι στο 42′ λεπτό. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, για άλλη μια φορά, για την ομάδα του Φαν Χάαλ ,χάνοντας πολλές ευκαιρίες, με την ολλανδική ομάδα τελικά να τους τιμωρεί με δυο κεφαλιές απο τον Μορένο και τον Νάρσινχ , πανηγυρίζοντας μια πολύ σπουδαία νίκη.

Ο επίλογος της πολύ κακής βραδιάς για το αγγλικό ποδόσφαιρο γράφτηκε στο Σίτι οφ Μάντσεστερ , με την τοπική Σίτι να υποδέχεται την Γιουβέντους στο ντέρμπι της ημέρας.Οι ”Πολίτες” μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ χάρις σε αυτογκόλ του Κιελίνι (που δεν έπρεπε να μετρήσει επειδή υπήρχε φάουλ στη φάση).Η ”Μεγάλη Κυρία” όμως απέδειξε οτι η φανέλα της είναι πολύ βαριά ,ακόμα κι αν δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά στο ιταλικό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Μάριο Μάντζουκιτς και παίρνοντας μια παλικαρίσια νίκη, με τον Μοράτα να ολοκληρώνει την πολύ μεγάλη ανατροπή.

Εκτός απο αυτές τις ήττες πάντως γράφτηκε και αρνητική ιστορία εχθές στο Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ είχε να χάσει σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ απο τη σεζόν 96-97 όταν είχε γνωρίσει την ήττα από τη Γιουβέντους, ενώ παράλληλα η Γιουβέντους έσπασε μια κατάρα που κρατούσε 19 ολόκληρα χρόνια ,μην μπορώντας να πάρει ούτε ένα τρίποντο σε αγγλικό έδαφος !

 

 

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*