Home / Ποδόσφαιρο / Άλμα πρόκρισης η Σλοβακία, νίκησε 2-1 τη Ρωσία

Άλμα πρόκρισης η Σλοβακία, νίκησε 2-1 τη Ρωσία

Στον 2ο όμιλο του Euro

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του EURO 2016 έκανε η Σλοβακία, η οποία επικράτησε 2-1 της Ρωσίας στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο «Πιερ Μορουά» του Λιλ και κρίθηκε με τα γκολ του Βάις στο 32΄ και του Χάμσικ στο 45΄. Αν και μείωσε στο 80΄ με τον Γκλουσάκοφ, η «αρκούδα» έμεινε στον έναν βαθμό και θα παίξει «τελικό πρόκρισης» στις 20/6 με την Ουαλία.

Οι Ρώσοι είχαν μία φλύαρη εδαφική υπεροχή, αλλά, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Σμόλοφ (28΄) που πέρασε ελάχιστα άουτ, δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Από την πλευρά της, η Σλοβακία έδωσε χώρο και έψαξε τις αντεπιθέσεις, προκειμένου να εκμεταλλευθεί την τροφοδοτική ικανότητα του Χάμσικ και την ταχύτητα των Βάις και Μακ.

Αυτό ακριβώς έκανε στη φάση του 32ου λεπτού, όταν ο σταρ της Νάπολι έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τον Βάις, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» με μία προσποίηση δύο αντιπάλους και με ωραίο σουτ «νίκησε» τον Ακινφέεφ και «άνοιξε» το σκορ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρωσία, στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου ο Χάμσικ με έναν τρομερό «κεραυνό» από πολύ πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0. Είναι το πρώτο ματς στο φετινό EURO που μία ομάδα απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο και η πρώτη φορά μετά από 35 επίσημους αγώνες που η εθνική Ρωσίας δέχεται περισσότερα από ένα γκολ!

Ο Λεονίντ Σλούτσκι άλλαξε και τους δύο κεντρικούς χαφ του με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, αλλά αυτό δεν βελτίωσε την εικόνα της ομάδας του. Οι Σλοβάκοι είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 54΄, όταν ο Ακινφέεφ απέκρουσε το σουτ του Μακ, ενώ συνέχισαν να ανακόπτουν σχετικά εύκολα τις ρωσικές επιθέσεις.

Στο 66΄ ο Σμόλοφ βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, όμως έπιασε ένα αδύναμο πλασέ, το οποίο πρόλαβε και απομάκρυνε με προβολή ο Ντούριτσα, και το ματς κύλησε χωρίς… συγκινήσεις ως το 80ο λεπτό. Τότε η «αρκούδα» μείωσε με κεφαλιά του Γκλουσάκοφ, μετά από σέντρα του Σάτοφ, και «έβαλε φωτιά» στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ο σκόρερ της Ρωσίας είχε ένα καλό, πλην άστοχο, σουτ στο 86΄, στο 89΄ ο Τζιούμπα βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά κι έτσι οι Σλοβάκοι κράτησαν ως το τέλος, πανηγύρισαν την «παρθενική» νίκη τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ελπίζουν σε πρόκριση. Ο Χάμσικ αναδείχθηκε “Man of the match”.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ντούριτσα

ΡΩΣΙΑ (Λεονίντ Σλούτσκι):
Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Σμολνίκοφ, Νοϊστέντερ (46΄ Γκλουσάκοφ), Γκολόβιν (46΄ Μαμάεφ), Σμόλοφ, Σάτοφ, Κοκόριν (75΄ Σιρόκοφ), Τζιούμπα

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Γιαν Κόζακ):
Κόζατσικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πέκαρικ, Πετσόβσκι, Χάμσικ, Κούτσκα, Βάις (72΄ Σβέντο), Μακ (79΄ Ντούρις), Ντούντα (67΄ Νέμετς)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*