Home / Μπάσκετ / Euroleague / Άστοχος, άνευρος και αυτοκαταστροφικός ο Ολυμπιακός

Άστοχος, άνευρος και αυτοκαταστροφικός ο Ολυμπιακός

Εσπάσαν τα καλάθια χθες οι ερυθρολεύκοι με 27 χαμένα τρίποντα. Έκανε ότι ήθελε η Μακάμπι στο γήπεδο, με τρομέρη ευστοχία στα τρίποντα… όσο το ματς παιζόταν. Στα σκουπίδια το διπλό και η τεράστια προσπάθεια στο ΟΑΚΑ. 

Η Μακάμπι πέρασε νικηφόρα από το ΣΕΦ επικρατώντας του ολυμπιακού με 73-80. Οι Πειραιώτες με την δεύτερη εντός έδρας ήττα τους άφησαν ανεκμετάλλευτη τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σούταραν άθλια πίσω από τα 6.75 (6/33), επέμενα πολύ σε αυτά και οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με το ένστικτό, πανηγύρισαν δίκαιη νίκη.

Η Μακάμπι ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και αρκετά εύστοχα. Τα συνεχόμενα τρίποντα από Σμιθ και Σίλεϊ την έφεραν πολύ νωρίς στο +10 (7-17, 6’). Με πρωτεργάτη τον Κεμ Μπιρτς η άμυνα βελτιώθηκε και στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης με αποτέλεσμα να κλείσει η… ψαλίδα (18-22, 9’).

Στην δεύτερη περίοδο ο Κόλτον Άιβερσον αρχικά (8 σερί πόντοι) και εν συνεχεία ο Σίλεϊ με 2/2 τρίποντα κρατούσαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ. Πάλι καλά που οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να ευστοχούν πίσω από τα 6.75 και διατήρησαν κοντινή απόσταση στο σκορ (34-38, 16’). Η αμυντική αντίδραση των Πειραιωτών κάπως διορθώθηκε, αλλά στην επίθεση υπήρχε δυσκολία και αστοχία (12/21δ., 2/13τρ.) κι έτσι η Μακάμπι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.

Στην τρίτη περίοδο η εμμονή του Ολυμπιακού στα σουτ τριών πόντων (άστοχα φυσικά) ήταν αδικαιολόγητη και με την Μακάμπι να κάνει τα απλά πράγματα στο παρκέ η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους (44-62, 28’).

Στην τελευταία περίοδο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο παραμικρό. Η μία ομάδα σούταρε τρίποντα και αστοχούσε και η άλλη απλά ήταν σοβαρή και έβγαζε το ένστικτο στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, αλλά με τέτοια επίθεση ήταν αδύνατον να κάνει τίποτα περισσότερο από το να μειώσει σε 73-79 λίγα δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*