Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Προχωρά η FIBA στη διοργάνωση της Basketball Champions League

Προχωρά η FIBA στη διοργάνωση της Basketball Champions League

Aθήνα
Οι πιθανότητες να διεξάγονται δύο κορυφαία διασυλλογικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ από τη νέα σεζόν (2016-17) αυξήθηκαν σημαντικά, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της FIBA, με τις ομοσπονδίες των Ελλάδας, Ρωσίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Γερμανίας, στη Ρώμη σήμερα, με θέμα τη δημιουργία της Basketball Champions League.

Συζητήθηκαν αναπροσαρμογές, μετά από αιτήματα των ομοσπονδιών που συμμετείχαν στο αρχικό πλάνο, ενώ προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη για τις 10 Δεκεμβρίου, όταν παρούσες θα είναι και ομάδες, αλλά και εθνικές λίγκες. Τότε, θα διαφανεί ποιοι σύλλογοι θα ακολουθήσουν τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που σχεδιάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ.

Από τη συνάντηση στη Ρώμη προκύπτει πως η FIBA αντιπαραβάλει στο πρότζεκτ της Euroleague για μία «κλειστή λίγκα» ως κίνητρο για τη συμμετοχή των ομάδων την ενδυνάμωση των εθνικών λιγκών, με κριτήρια συμμετοχής.

Ήδη, πάντως 11 ομάδες έχουν δεσμευτεί με τη Euroleague (έχουν ήδη συμβόλαιο τύπου Α). Αυτές είναι οι Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσέ, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας. Στάση αναμονής τηρεί ο Παναθηναϊκός, καθώς δεν υπέγραψε το δεκαετές συμβόλαιο που πρόσφερε η Euroleague.

Προς το παρόν, η Μάλαγα είναι η μόνη ομάδα που έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής στο Basketball Champions League της FIBA, καθώς δεν περιλαμβάνεται στις 3 ομάδες από την Ισπανία που έχουν δεσμευτεί με τη Euroleague (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ Κούτσα).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*