Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Οριστικά στον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου

Οριστικά στον Ολυμπιακό ο Κώστας Παπανικολάου

Αθήνα
Θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, αφού όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι «μπλαουγκράνα» δεν θα ισοφαρίσουν την πρόταση των «ερυθρόλευκων».

Έτσι, ο 26χρονος φόργουορντ επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στην ομάδα με την οποία κατέκτησε 2 Ευρωλίγκες και ένα πρωτάθλημα.

Ο «Παπ» έφυγε από την ομάδα του Πειραιά το 2013, όταν υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο μετά έφυγε για τους Χιούστον Ρόκετς κάνοντας έτσι το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Στις «ρουκέτες» δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και έτσι τον Ιούλιο του 2015 δόθηκε στους Νάγκετς, οι οποίοι στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο για να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο τον Νοέμβριο και να τον αφήσουν εκ νέου ελεύθερο λίγες μέρες πριν (σ.σ 7 Ιανουαρίου 2016).

Ο Παπανικολάου είχε εκφράσει τη θέληση του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, πράγμα που τελικά έγινε πραγματικότητα, μιας και πλέον απομένουν μόνο οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις, με το συμβόλαιο του να έχει ισχύ ως το 2018.

Έτσι αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης (21/1) στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του και να ενσωματωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται στην υπόλοιπη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες αναφέρει πως η ισπανική ομάδα διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη σε περίπτωση που εκείνος αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους».

«Είχαμε τα δικαιώματα του Παπανικολάου για την Ευρώπη. Αποφασίσαμε να μην τα διατηρήσουμε. Το σκεφτήκαμε πολύ. Αυτή τη στιγμή ο ομάδα μας παίζει καλά. Δεν κρίναμε ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγές. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα.

»Κρίναμε ότι η ομάδα πρέπει να μείνει όπως είναι. Η Μπαρτσελόνα διατηρεί το δικαίωμα να τον υπογράψει αν ο παίκτης μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό», είπε ο αθλητικό διευθυντής Ζουάν Κρέους μεταξύ άλλων ενώ ρωτήθηκε επίσης για το αν δυναμώνει ο Ολυμπιακός:

«Στο ζύγι θεωρήσαμε πως αυτό δεν ήταν το πιο σημαντικό επιχείρημα για εμάς, για να πάρουμε αυτή την απόφαση».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*