Home / Μπάσκετ / NBA / Οι Καβαλίερς “πάτησαν” τους Γουόριορς και έκαναν το 3-3!

Οι Καβαλίερς “πάτησαν” τους Γουόριορς και έκαναν το 3-3!

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πραγματοποίησαν μια ακόμη επιβλητική εμφάνιση και επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 115-101 κάνοντας το 3-3 στη σειρά. Όλα θα κριθούν πλέον στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι στην “Oracle Arena”. Τρομερός Λεμπρόν Τζέιμς με 41 πόντους, αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφεν Κάρι.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς φαίνεται πως έχει μετατρέψει το φετινό πρωτάθλημα σε προσωπική του υπόθεση. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο “βασιλιάς” πέτυχε 41 πόντους και οδήγησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στη νίκη επί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 115-101. Οι “Καβς” ισοφάρισαν τη σειρά σε 3-3 και έστειλαν με αυτό τον τρόπο τους τελικούς σε έβδομο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί στην “Oracle Arena” και εκεί θα κριθούν όλα.

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται κι έτσι και στην περίπτωση της ομάδας του Κλίβελαντ, το ξεκίνημά της στο ματς ήταν εξαιρετικό. Παίζοντας τρομερή άμυνα, κράτησαν τους Γουόριορς για περίπου πέντε λεπτά χωρίς καλάθι, ενώ πήρε και μια διαφορά στο σκορ, η οποία στο τέλος τους πρώτου δωδεκαλέπτου είχε φτάσει τους 20 πόντους (31-11). Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο παρουσιάστηκε βελτιωμένη, με τον Κάρι να παίρνει περισσότερες προσπάθειες, όμως το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες με τη διαφορά στους 16 πόντους (59-43).

Παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Λεμπρόν Τζέιμς και στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γουόριορς κατάφερναν να βρουν απαντήσεις και να σταθούν όρθιοι, χωρίς να επιτρέψουν στους Καβαλίερς να εκτοξεύσουν τη διαφορά. Μάλιστα οι πρωταθλητές έφτασαν και στο -9 στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου με ένα σερί 10-0.

Η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ το πάλεψε μέχρι και τα μισά του τέταρτου δωδεκαλέπτου όταν και έφτασε στο -7 (86-79) μετά από τρίποντο του Μπαρμπόσα, όμως ο Λεμπρόν Τζέιμς με ένα… προσωπικό του σόου στο τέλος και 18 σερί πόντους, πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη.

Ο “Βασιλιάς” ήταν ακόμα καλύτερος από το προηγούμενο ματς και τελείωσε τον έκτο τελικό με 41 πόντους, 16/27 σουτ, 6/8 ελεύθερες βολές, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 κοψίματα! Από κοντά και ο Κάιρι Ίρβινγκ που έβαλε 23 πόντους (τους 20 στο πρώτο ημίχρονο) αλλά είχε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και δεν πήρε βοήθησε στην τέταρτη περίοδο.

Από την άλλη πλευρά για τους Γουόριορς, ο Στέφεν Κάρι έβαλε 30 πόντους αλλά αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Κλέι Τόμπσον είχε 25 αλλά πολλές κακές επιλογές, όμως ο καλύτερος παίκτης των Γουόριορς ήταν ο Λεάντρο Μπαρμπόσα με 14 πόντους και μεγάλη συμβολή στο παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 03:00 για τον έβδομο και τελευταίο Τελικό του ΝΒΑ.

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*