Home / Μπάσκετ / NBA / Κατέληξαν σε βοηθό του Γουόλτον οι Λέικερς

Κατέληξαν σε βοηθό του Γουόλτον οι Λέικερς

Κοντά στους Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκεται ο πρώην άσος της ομάδας και πρώην τεχνικός των Ντένβερ Νάγκετς, Μπράιαν Σο.

Οι διοικούντες των Λος Άντζελες Λέικερς συνεχίζουν το περιβόητο «rebuild» και μετά τον Λιουκ Γουόλτον στελεχώνουν το τεχνικό τιμ με ακόμα έναν πρώην άσο που έχει τιμήσει πιστά τον οργανισμό. Ο λόγος για τον Μπράιαν Σο, ο οποίος είχε φορέσει, αρχικά, τη φανέλα των «λιμανανθρώπων» και στη συνέχεια αποτέλεσε βοηθός του Φιλ Τζάκσον για οκτώ χρόνια.

Ο 50χρονος τεχνικός μετά την οκταετία 2005-2011 στο Λος Άντζελες, έμεινε για δύο χρόνια στο πλευρό του Φρανκ Βόγκελ στους Ιντιάνα Πέισερς και το καλοκαίρι του 2013 πήρε την πρώτη δουλειά ως πρώτος προπονητής. Οι Ντένβερ Νάγκετς του έδωσαν την ευκαιρία στην μετά-Τζορτζ Καρλ εποχή, όμως τον απέλυσαν τον Γενάρη του 2015.

Οι επιδόσεις του ήταν απογοητευτικές και το ρεκόρ του σταμάτησε στο 56-85. Επίσης, οι σχέσεις του με τους παίκτες δεν ήταν καλή και πολλοί αδιαφορούσαν. Μάλιστα, ο Κένεθ Φαρίντ τον είχε «εκθέσει» δημοσίως για την νοοτροπία του, ενώ ο ίδιος ο Σο πολλές φορές κατακρίθηκε για την κακή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Παρ’ όλα αυτά, οι εμπειρίες του θα αποδειχθούν χρήσιμες και στο πλάι του ο Γουόλτον θα έχει ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο», καθώς ως βοηθός είναι θετικότατος. Το έργο τους, όμως, θα είναι αρκετά δύσκολο για να χτίσουν από την αρχή την ιστορική ομάδα του Λος Άντζελες στη μετά Κόμπε Μπράιαντ εποχή.

Επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός

Πηγή:Sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*