Η δράση της Euroleague έφερε τους «αιώνιους» στο ίδιο γήπεδο για καλό σκοπό, με τους Σάσα Βεζένκοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ από Ολυμπιακό και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Αλέξανδρο Σαμοντούροφ από Παναθηναϊκό να χαρίζουν χαμόγελα και μπασκετικές στιγμές σε μαθητές στα Άνω Λιόσια.
Συγκεκριμένα, η Αθήνα φιλοξένησε έναν ξεχωριστό σταθμό του προγράμματος «Bouncing for Good», της κοινωνικής πρωτοβουλίας της Euroleague Basketball μέσω του One Team, σε συνεργασία με τη Motorola.
Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, σε μια περιοχή όπου οι ευκαιρίες για αθλητισμό δεν είναι πάντα αυτονόητες, παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μέρα γεμάτη μπάσκετ, παιχνίδι και έμπνευση.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις αξίες του αθλητισμού μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και μπασκετικές ασκήσεις. Η ημέρα κορυφώθηκε με τη δωρεά περισσότερων από 100 μπαλών, αλλά και με την παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που έπαιξαν, μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά.
Ο Σάσα Βεζένκοφ μιλώντας στα παιδιά στάθηκε στη σημασία της προσφοράς, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μίλησε για τη χαρά που προσφέρει το μπάσκετ και για τη δύναμή του να δίνει ευκαιρίες.
Μια ημέρα που έδειξε ότι, πέρα από τον ανταγωνισμό, το μπάσκετ μπορεί να ενώσει και να κάνει πραγματική διαφορά!

SportSite.gr Αθλητικά νέα, ειδήσεις