Πρώτο σερβίς στους μεγάλους τελικούς της Volley League γυναικών!

Σήμερα στις 17:00 (MEGA Play) στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο τελικό, που σχεδόν πάντα, είναι καθοριστικός στην έκβαση του τίτλου.

Από τη μια οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια στην κορυφή με μόλις μια ήττα και 21 νίκες, χάνοντας μόλις 14 σετ.

Οι παίκτριες του Λορέντσο Μιτσέλι πραγματοποιούν μια τρομερή σεζόν, έχοντας ήδη κατακτήσει το Σούπερ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Πανιώνιο.

Στόχος της ομάδας του Πειραιά, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας ήδη αποκλείσει και… εκθρονίσει τον Παναθηναϊκό.

Για τον πρώτο τελικό, παραχώρησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο προπονητής, Λορέντσο Μιτσέλι, καθώς και η αρχηγός, Τζίνα Λαμπρούση.

Λορέντζο Μιτσέλι: «Οι δύο ομάδες δίκαια βρίσκονται στον τελικό και διεκδικούν το πρωτάθλημα. Κατά την διάρκεια της σεζόν, είχαν την καλύτερη απόδοση και την μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχουμε παίξει δύο φορές με τον ΠΑΟΚ, φέτος και έχουμε από μία νίκη. Αυτό δείχνει την ισορροπία που υπάρχει μεταξύ μας. Είναι η μόνη ομάδα που μας έχει νικήσει, φέτος, στην Ελλάδα. Τώρα, όμως, είναι διαφορετικοί αγώνες, δεν είναι η κανονική περίοδος, αλλά οι τελικοί. Όλα είναι διαφορετικά και ό,τι έγινε πριν, δεν έχει σημασία. Άλλη πίεση τώρα στους τελικούς. Θα δώσουμε τη μάχη μας από το πρώτο σερβίς και θα παλέψουμε μέχρι τέλους, για την κατάκτηση του τίτλου».

Τζίνα Λαμπρούση: «Ξεκινάει ο πρώτος τελικός των playoffs στην έδρα μας. Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα στη σειρά των τελικών. Σίγουρα, θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, στο οποίο θέλουμε τον κόσμο μας δίπλας. Πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωση μας, γιατί η διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι μεγάλη και σίγουρα, θα δούμε υψηλό επίπεδο βόλεϊ».

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, παρά τα αρκετά σκαμπανεβάσματα τις φετινής σεζόν, ολοκλήρωσε τη regular season στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 18-4 και επί μέρους σετ 60-21.

Μάλιστα το κατόρθωμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης γίνεται ακόμη σημαντικότερο, αφού στο μέσο της σεζόν προχώρησε σε αλλαγή προπονητή με τον Γιάννης Τσαϊρέλη να απέρχεται της θέσης του και τον Χρήστο Πάτρα να τον διαδέχεται.

Για να φτάσει στους τελικούς ο ΠΑΟΚ, αρχικά ξεπέρασε με δυο νίκες το εμπόδιο του φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, Πανιωνίου, ενώ στη συνέχεια επικράτησε δυο φορές (3-0 σετ) του ΑΟ Θήρας.

To πρόγραμμα των τελικών της Volley League γυναικών:

1ος τελικός: Μ. Τετάρτη 16/04/2025, 17:00, ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ F&U

2ος τελικός: Πέμπτη 24/04/2025, 18:30, Μίκρα, ΠΑΟΚ F&U-ΟΣΦΠ

3ος τελικός: Κυριακή 27/04/2025, 17:00, ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ F&U

4ος τελικός (εάν χρειαστεί): Τετάρτη 30/04/2025, Μίκρα, ΠΑΟΚ F&U-ΟΣΦΠ

5ος τελικός (εάν χρειαστεί): Κυριακή 04/05/2025, ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ F&U

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*