Στην ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν η Ιλκα Βαν ντε Βίβερ. Ο «δικέφαλος» ανακοίνωσε την απόκτηση της διεθνούς Βελγίδας πασαδόρου για τον επόμενο χρόνο, ώστε να ενισχυθεί στην πάσα και να διεκδικήσει τις υψηλές θέσεις στην επόμενη Volley League γυναικών.

Η 31χρονη τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε στη ρουμανική Βολουντάρι, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ γυναικών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Ίλκα Βαν ντε Βίβερ, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Γεννημένη στο Βέλγιο στις 26/01/1993, η Ίλκα Βαν ντε Βίβερ αγωνίζεται ως πασαδόρος κι έχει ύψος 180cm.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα τη σεζόν 2009-10 από την Αστερίξ Κίλντρεχτ, με την οποία κατέκτησε, μάλιστα, το εγχώριο νταμπλ, ενώ αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Women’s Challenge Cup. Στην Αστερίξ Κίλντρεχτ έμεινε ακόμα δύο αγωνιστικές σεζόν (2010-11 και 2011-12), προσθέτοντας δύο πρωταθλήματα Βελγίου, ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ.

Η σεζόν 2012-13 την βρήκε στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στις Κάννες. Στην πρώτη της σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ, ενώ αγωνίστηκε και στους προημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, του CEV Women’s Champions League. Στις Κάννες παρέμεινε και τις δύο επόμενες σεζόν (2013-14 και 2014-15), προσθέτοντας δύο πρωταθλήματα Γαλλίας κι ένα Κύπελλο.

Τη σεζόν 2015-16 ξεκίνησε στην Ιταλία με τη φανέλα της Μπισόντε Φιρέζε, στην οποία έμεινε στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μισό αγωνίστηκε στη Σλοβενία για λογαριασμό της Τσάλτσιτ Βόλεϊ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά και τη λίγκα της MEVZA. Στην Τσάλτσιτ Βόλεϊ παρέμεινε και τη σεζόν 2016-17.

Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στη Βίλσμπιμπουργκ, στην οποία παρέμεινε και τη σεζόν (2018-19), αποκομίζοντας ακόμα περισσότερες εμπειρίες από ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, όπως είναι η Bundesliga.

Την επόμενη διετία (2019-20 και 2020-21) αγωνίστηκε στη Ρουμανία με τη φανέλα της Τάργκοβιστε, για να επιστρέψει τη σεζόν 2021-22 στη Γερμανία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αλιάνζ Στουτγάρδης. Με την Αλιάνζ κατέκτησε το νταμπλ στη Γερμανία, ενώ αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Women’s Cup.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στην Τουρκία και την Σιγκόρτα Σοπ στο πρώτο μισό, για να επιστρέψει στη Ρουμανία και την Τάργκοβιστε, στο δεύτερο μισό.

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν (2023-24) αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βολουντάρι, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Βελγίου, έχοντας ως ορόσημο το αργυρό μετάλλιο στο European Golden League, το 2013 και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που τη νέα σεζόν θα αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ, σ’ έναν σύλλογο όπου έχω ακούσει μόνο θετικά πράγματα για εκείνον, όπως και για τη Θεσσαλονίκη γενικότερα. Η ευχή μου είναι να παίζουμε σαν ένας, ομάδα, φίλαθλοι, παίκτες και τεχνικό τιμ, όλοι μαζί. Τα λέμε σύντομα».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Ίλκα»!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*