Τι κι αν όλα έδειχναν ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα ετοιμάσει βαλίτσες για την Αυστρία και για λογαριασμό της Ζάλτσμπουργκ, μια προσωπική επαφή του με τον Ιβάν Σαββίδη, ήταν αρκετή για να αλλάξει μια προδιαγραμμένη -όπως φαινόταν- αποχώρηση.

Ο μικρός μάγος του ΠΑΟΚ αποφάσισε με τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου να πει «όχι» στους Αυστριακούς και να παραμένει κάτοικος Τούμπας. Μια απόφαση, που σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο των Θεσσαλονικιών και αυτό είναι το πιο σημαντικό από το σίριαλ για το μέλλον του 21χρονου, ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση όχι μόνο των φιλάθλων του «δικέφαλου του Βορρά», αλλά συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το sport-fm.gr αναλύει τους λόγους που η παραμονή Κωνσταντέλια ωφελεί τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που μπαίνει σε μια ιδιαίτερη σεζόν, στην οποία θα προσπαθεί να προκριθεί στο League Stage του Champions League, αλλά και να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος.

*Ο ΠΑΟΚ θα πάει -εκτός απροόπτου- πάνοπλος για να γράψει ιστορία:

Η τεράστια επιτυχία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συνδυάστηκε και με το -μοναδικό για φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο- εισιτήριο του Champions League στον ΠΑΟΚ, που θα επιχειρήσει να κάνει, αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ: να πάρει την πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να γίνει μάλιστα η πρώτη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο League Stage, αφού θυμίζουμε πως όμιλοι δεν υπάρχουν πια.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως μια πώληση και πόσω μάλλον του Κωνσταντέλια θα δημιουργούσε ένα μεγάλο κενό στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αφενός τα λεφτά που θα έμπαιναν στα ταμεία του συλλόγου θα ήταν πολλά (άλλωστε θα ήταν η πιο ακριβή πώληση), αφετέρου, δε, η αναπλήρωση του κενού στο 100% μέχρι τις 23 ή 24 Ιουλίου που είναι το πρώτο ματς του 2ο προκριματικού, έμοιαζε απίθανη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Κωνσταντέλια και το ρίσκο με μια πιθανή αποχώρησή του θα ήταν τεράστιο στο επιθετικό κομμάτι ενόψει της προσπάθειας των προκριματικών. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως οι επιλογές δεν είναι πολλές, αφού ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι στο Euro και η πορεία του με την εθνική Σερβίας θα κρίνει και τον βαθμό ετοιμότητας του στα προκριματικά.

Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ευκαιρία φέτος να περάσει στην τελική φάση του Champions League, δείχνει με τις πράξεις του -με μεγαλύτερη αυτή της παραμονής του Κωνσταντέλια αλλά και συνολικά του σχεδιασμού που γίνεται- πως ξέρει τι διακυβεύεται και είναι έτοιμος για την πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν.

*Η ευκαιρία του «Ντέλια» να συνεχίσει να εκτοξεύει τα νούμερά του:

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κατάφερε την περσινή σεζόν να συνδυάσει τη γενικότερη συνεισφορά του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με βελτίωση και στα προσωπικά του νούμερα. Άλλωστε, αυτό έμοιαζε και ως ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του, αφού υπήρχε κόσμος που του ασκούσε κριτική για την τελική επιλογή που έπαιρνε στις προσπάθειές του.

Ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις του στο γήπεδο, επιβεβαιώνοντας πως είναι ικανός να βελτιωθεί όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Από τα τρία γκολ και τις έξι ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατάφερε να ακουμπήσει τα 14 γκολ και τις εννέα ασίστ σε 55 αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε μια σεζόν, μάλιστα, τρομακτικά ανταγωνιστική, μιας και η ομάδα του πάλεψε για τον τίτλο και στο τέλος τον κατάκτησε, ενώ στην Ευρώπη έφτασε στα προημιτελικά του Europa Conference League.

ΠΑΟΚ: Πήρε την καλύτερη απόφαση για τον Κωνσταντέλια και αυτό θα φανεί στο μέλλον και των

Φέτος, έχοντας ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Κωνσταντέλιας έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα τους αριθμούς του ή ακόμη να τους ανεβάσει κι άλλο, μια συνθήκη που όλοι ξέρουμε πως παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας ενός νέου παίκτη.

*Ο Κωνσταντέλιας έχει μετατραπεί σε είδωλο και το δέσιμο με τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι τεράστιο:

Μια «βόλτα» στα social media όταν η μετακίνηση του νεαρού παίκτη στη Ζάλτσμπουργκ ήταν σε προχωρημένο επίπεδο, ήταν ικανή για να αποτυπώσει τη σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον 21χρονο και τον «δικέφαλο του Βορρά». Ουδείς νοιαζόταν για τη μεγάλη -ομολογουμένως- προσφορά των Αυστριακών και η ευχή όλων ήταν να πει «όχι» ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να μην χάσουν από την αγαπημένη τους ομάδα έναν παίκτη, που τους έχει μαγέψει.

Όχι μόνο εκείνους, αλλά συνολικά τους φιλάθλους όλων των ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο «Ντέλιας» είναι είδωλο για τα μικρά παιδιά, τα οποία έχουν θαμπωθεί από το στυλ του, τις ντρίμπλες του και εύχονται να γίνουν μια μέρα σαν αυτόν. Στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου στη χώρας μας, είναι βέβαιο πως δεν είχε βγει μια ανάλογη περίπτωση παίκτη με αυτά τα στοιχεία και αυτό το ταλέντο.

ΠΑΟΚ: Πήρε την καλύτερη απόφαση για τον Κωνσταντέλια και αυτό θα φανεί στο μέλλον και των

Αποτελεί ατραξιόν για το πρωτάθλημά μας και το γεγονός πως δέχεται το χειροκρότημα ακόμη και στις αντίπαλες έδρες, αποδεικνύει ότι έχει καταφέρει από πλευράς του να ομορφύνει το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός που είναι το ποδόσφαιρο, μέσα σε ένα κλίμα τρομερής τοξικότητας και αντιπαλότητας. Κι αυτό είναι ανεκτίμητης αξίας, πάνω από ποσά, μεταγραφές-ρεκόρ και έσοδα.

*Δεν έχασε την ευκαιρία της ζωής του, όλο το μέλλον είναι μπροστά του

Δεν είναι υποτιμητικό να θεωρήσει κανείς χαμηλής δυναμικότητας το πρωτάθλημα της Αυστρίας. Η Ζάλτσμπουργκ είναι μόνιμη πρωταθλήτρια και μπορεί φέτος να έχασε τον τίτλο από τη Στουρμ Γκρατς μετά από δέκα χρόνια, όμως, η επιστροφή της στην κορυφή είναι δεδομένη.

Μάλιστα, μετά από τις τελευταίες δύο μάχες τίτλου στη Stoiximan Super League, είναι βέβαιο πως το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Ναι, η ανάδειξη ταλέντων στη Ζάλτσμπουργκ δεν συγκρίνεται με αυτή που γίνεται από τους συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά ο Κωνσταντέλιας αυτό δεν το έχει ανάγκη.

Έχει μπει στα μπλοκάκια αμέτρητων ομάδων στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και οι νέες κρούσεις για εκείνον δεν θα αργήσουν να έρθουν. Πόσω μάλλον αν κάνει παρόμοια πράγματα ή και καλύτερα τη νέα χρόνια. Όποτε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η μη αποχώρησή του μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ΠΑΟΚ, που θα μπορεί να τον πουλήσει και με μεγαλύτερο πόσο από τα 17,5 εκατ. ευρώ των Αυστριακών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*