Αυτό το Κύπελλο ποιος θα το πάρει; To Allwyn Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών ξεκινά σήμερα και τραβάει τα βλέμματα με δυο πολύ σπουδαία ματς για τα ημιτελικά! Από τη μια ο Α.Ο. Θήρας κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στις 17:00 στη Χαλκίδα, ενώ τρεις ώρες αργότερα, στο μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών, Ολυμπιακός και Πανιώνιος θα διεκδικήσουν το άλλο εισιτήριο για τα ημιτελικά!
Α.Ο. Θήρας-ΠΑΟΚ (17:00/EPT2ΣΠΟΡ)
Οι δύο ομάδες ήταν το ζευγάρι του τελικού του 2021 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-0 το κλειστό της Ηλιούπολης και να πανηγυρίζει τον μοναδικό έως τώρα τίτλο στην ιστορία του.
Οι ασπρόμαυρες αγωνίζονται για δεύτερη φορά σε Final Four (η πρώτη στην Άρτα το 2023), ενώ για τον ΑΟ Θήρας αυτή είναι η έβδομη παρουσία σε τελική φάση κυπέλλου έχοντας αγωνιστεί σε τρεις τελικούς.
Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες πριν από δέκα ημέρες στην Σαντορίνη για την Volley League γυναικών με τον ΑΟ Θήρας να επικρατεί 3-0, ενώ η ομάδα των Κυκλάδων είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο με 3-2 στο κλειστό της Μίκρας.
Ο ΑΟ Θήρας ταξίδεψε στη Χαλκίδα χωρίς την Αμερικανίδα Σιμόν Άμποτ η οποία υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στο γόνατο της και δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν από τον Μανώλη Σκουλικάρη, ενώ στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Γιαπάνης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και έχει όλες τις αθλήτριες στην διάθεσή του.
Oλυμπιακός-Πανιώνιος (20:00/EPT2ΣΠΟΡ)
Το ζευγάρι του περσινού τελικού Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, συνθέτει τον δεύτερο ημιτελικό του Allwyn Final 4 2026.
Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός (είχε επικρατήσει με 3-2 στον δραματικό τελικό της Κοζάνης) αντιμετωπίζει τον περσινό φιναλίστ Πανιώνιο Betsson στο τέταρτο φετινό ραντεβού των δύο ομάδων…
Έχουν ήδη προηγηθεί οι αναμετρήσεις τους για την Volley League γυναικών (η κάθε ομάδα κέρδισε στην έδρα της με 3-1), αλλά και στις 23/12 το Super Cup powered by Protergia, όπου ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-2 πανηγυρίζοντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.
Οι ερυθρόλευκες βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, ενώ οι κυανέρυθρες στην 3η.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στον θεσμό (11 συνολικά) και μετά την Κοζάνη θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του, ενώ ο Πανιώνιος στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του σε Final 4 αναζητεί τον πρώτο του τίτλο.
Στις ερυθρόλευκες ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα έχει στη διάθεση του μετά από αρκετές εβδομάδες την Ιταλίδα πασαδόρο Ντι Ιούλιο που ξεπέρασε τον τραυματισμό της στο χέρι, ενώ στις κυανέρυθρες ο Γιουνούς Οτσάλ έχει όλες τις αθλήτριες στη διάθεσή του.
Το πρόγραμμα του final-4
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026
17.00: Α.Ο. Θήρας – Π.Α.Ο.Κ. F&U
20.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Πανιώνιος Betsson
Σάββατο 7 Μαρτίου 2026
21.00: Τελικός
SportSite.gr Αθλητικά νέα, ειδήσεις