Home / Άλλα Σπόρ / Τριπλή εκπροσώπηση η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Τριπλή εκπροσώπηση η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

Από 15-26 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στο Τόκιο οι 25οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών και θα φιλοξενήσουν χιλιάδες αθλητές από 22 αθλήματα.

Με μακρά ιστορία στον θεσμό η επιτραπέζια αντισφαίριση βρίσκεται, φυσικά, μέσα σε αυτά κι η Ελλάδα θα έχει για πρώτη φορά τη χαρά της τριπλής εκπροσώπησης. Στην Ιαπωνία θ’ αγωνιστούν ο Αλέξανδρος Τατασόπουλος, ο Γεράσιμος Ζαφειράτος κι ο Δημήτρης Παπαδήμας.

Άπαντες θα συμμετάσχουν σε συνολικά τρία από τα επτά αγωνίσματα του τουρνουά. Στο απλό, το ομαδικό και το διπλό ανδρών, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμα τα ίδια αγωνίσματα για τις γυναίκες, όπως και το διπλό μικτό.

Οι αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα διεξαχθούν 18-24/11.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών ο Τατασόπουλος έχει δελτίο στον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών Πειραιώς και Νήσων (Α.Σ.Κ.Π.Ν.). Είχε πάρει μέρος και στους αμέσως προηγούμενους οικείους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2022 στη Βραζιλία, ενώ αγωνίζεται και στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με το σωματείο της Αθηνάς Μαγκουφάνας.

Ο Ζαφειράτος στην Ε.Ο.Α.Κ. έχει δελτίο στον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Κωφών Μακεδονίας (Α.Π.Ο.Κ.Μ.) κι ο Παπαδήμας στον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών (Π.Ο.Κ.).

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ε.Ο.Α.Κ., Χρήστος Βατσακλής, ενώ ως βοηθός προπόνησης θα πάει στην ιαπωνική πρωτεύουσα κι ο Δημήτρης Ζαφειράτος, έμπειρος αθλητής του Α.Ο. Καρέα στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι αδερφός του Γεράσιμου.

Τόσο οι τρεις αθλητές, όσο και η συμμετοχή σε τρία αγωνίσματα είναι αριθμοί-ρεκόρ στον θεσμό για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας. Η ελληνική ομάδα μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες της προετοιμασίας της στην Πεύκη και θ’ αναχωρήσει από την Αθήνα στις 13/11.

Το «Tokyo Metropolitan Gymnasium» που θα φιλοξενήσει το τουρνουά θ’ ανοίξει επίσημα για προπονήσεις την Κυριακή 16/11, ενώ η εναρκτήρια μέρα στις 18/11 θα περιλαμβάνει το διπλό μικτό.

Συνολικά 36 χώρες θα εκπροσωπηθούν στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αριθμός σαφέστατα μεγάλος. Σε κανένα από τα αγωνίσματα δεν υπήρχε περιορισμός συμμετοχών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*