Home / Άλλα Σπόρ / Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή ιστιοπλόος μετά από πτώση από το σκάφος

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή ιστιοπλόος μετά από πτώση από το σκάφος

Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα ανοιχτά της Καρπάθου ιστιοπλόος που έπαιρνε μέρος στον αγώνα AEGEAN600.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων, χθες βράδυ (09/07), περίπου στις 21:00, στη θαλάσσια περιοχή της Αστακίδας, ιστιοφόρο με σημαία Ισπανίας αντιμετώπισε σοβαρό θέμα με την κακοκαιρία. Τα ιστία του σκάφους έσπασαν και στη θάλασσα βρέθηκαν δύο άνθρωποι. Από αυτούς μια γυναίκα μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Ζητήθηκε συνδρομή ελικοπτέρου, ωστόσο λόγω καιρού δεν μπόρεσε να προσεγγίσει και ανέλαβε δράση το σκάφος από το λιμεναρχείο της Καρπάθου. Λιμενικοί από την Κάρπαθο συνόδευσαν το σκάφος με ασφάλεια στο λιμάνι της Κάσου. Η σχετική προανάκριση διενεργείται από το λιμενική αρχή Κάσου.

Η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος:

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

«Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του Μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου.

Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν.

Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν.

Στο μεταξύ, στις 03.18.52 τα ξημερώματα της Τρίτης το τριμαράν ZOULOU του Έρικ Μάρις με σημαία Γαλλίας πέρασε την γραμμή του τερματισμού στο Σούνιο πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ ταχύτητας στον αγώνα με χρόνο 1 μέρα 13 ώρες 18 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Για την απόσταση των 605 ναυτικών μιλίων της διαδρομής του αγώνα, αυτό σημαίνει μέση ωριαία ταχύτητα 16.2 κόμβων.

Μόλις 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα πίσω από το ZOULOU τερμάτισε το τριμαράν ARGO του Τζέισον Κάρολ με σημαία Αμερικής. Τα δύο σκάφη βρίσκονταν επικεφαλής εναλλάξ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*