Home / Άλλα Σπόρ / Τιμώρησε με μία αγωνιστική την ΑΕΚ η ΔΕΑΒ: Κεκλεισμένων των θυρών ο 4ος τελικός με Ολυμπιακό

Τιμώρησε με μία αγωνιστική την ΑΕΚ η ΔΕΑΒ: Κεκλεισμένων των θυρών ο 4ος τελικός με Ολυμπιακό

Άσχημα μαντάτα έφτασαν στην ΑΕΚ από τη ΔΕΑΒ μία μέρα μετά το νικηφορό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέφλειας, με το οποίο έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Κι αυτό διότι οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για ρίψη μπουκαλιών νερού, η οποία πρόκειται να εκτιθεί στον 4ο τελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, την ερχόμενη Πέμπτη (13/6).

Για την ίδια μέρα, δε, το τμήμα χάντμπολ του «δικεφάλου» έχει κληθεί και για «σοβαρά-εκτεταμένα επεισόδια» που «φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου ”Ζαχαρίας Αλεξάνδρου”, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα».

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 13/6/2024 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών) για σοβαρά – εκτεταμένα επεισόδια (εκτόξευση πετρών, μαρμάρων, τούβλων, φιαλών με χλωρίνη προς τις αστυνομικές δυνάμεις – σοβαρές υλικές ζημιές στην αθλητική εγκατάσταση) που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη σε αυτό στις 6/6/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των Playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

2. Με την υπ’ αριθμό 23/2024 Πράξη της επιβλήθηκε, σε βάρος του αυτού ως άνω αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών), η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική Διοργάνωση μετέχει η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω ρίψης πλειάδας φιαλών νερού, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, προς τους αθλητές του φιλοξενούμενου σωματείου κατά τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν. 5085/2024.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*