Home / Άλλα Σπόρ / Τιμητική δεύτερη συμμετοχή της Τέρπου σε WTT Star Contender στη Σλοβενία

Τιμητική δεύτερη συμμετοχή της Τέρπου σε WTT Star Contender στη Σλοβενία

Η Ελισάβετ Τέρπου αγωνίστηκε την Τρίτη στο Star Contender πινγκ πονγκ της Σλοβενίας που άρχισε στη Λιουμπλιάνα και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Έχασε στον πρώτο προκριματικό γύρο από Ρουμάνα πρωταθλήτρια, συναντώντας αμέσως το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, πάντως άσκησε πίεση με αξιόλογη εμφάνιση και, σε κάθε περίπτωση, ήταν χρήσιμη η δεύτερη εμπειρία της σε επαμειβόμενο τουρνουά της κατηγορίας Star.

Η Τέρπου (νούμερο 374 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν και το 2023 στο σλοβένικο event και δήλωσε συμμετοχή και φέτος επειδή ήθελε κάποια ματς ακόμα στο τέλος της σεζόν. Ήταν στην αναμονή, καθώς υπάρχει αριθμητικό όριο συμμετοχών, όμως μετά το προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, όπου, επίσης, είχε πάρει μέρος, ειδοποιήθηκε ότι έγινε δεκτή με special invitation. Οι Σλοβένοι είχαν δώσει πέρυσι wild card στην πρωταθλήτριά μας και με παρόμοια κίνηση την προσκάλεσαν ξανά στη Hala Tivoli.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο είχε κληρωθεί με τη Ρουμάνα Ιωάννα Σινγκεορζάν, νούμερο 107 σήμερα στον κόσμο. Με καλό αγωνιστικό πρόσωπο κυνήγησε την έκπληξη και προηγήθηκε στο σκορ. Υστέρησε μόνο κατά διαστήματα κι αυτό της στοίχισε το δεύτερο και το τρίτο σετ. Βρέθηκε πίσω και στο επόμενο σετ, αλλά με δυνατό σερί ισοφάρισε σε 10-10 κι απέκτησε δύο σετ μπολ για να στείλει το ματς στο 2-2. Η Σινγκεορζάν τα έσωσε και διαμόρφωσε στην παράταση το τελικό 3-1 σετ (11-6, 5-11, 5-11, 13-15).

Η 20χρονη Ρουμάνα έγινε γνωστή και στο ελληνικό κοινό πέρυσι στην Ορεστιάδα, καθώς είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό και το διπλό νεανίδων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*