Με τους Άγγελο Κωστελίδη και Ελένη Ταξίδου να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο στα +73 και -63κ. αντίστοιχα, αλλά και τις Άννα Παπαστεργίου και Ίριδα Χρυσάκη να καταλαμβάνουν την 3η θέση στα -57 κιλά, κύλησε για το ελληνικό τζούντο, η 2η και τελευταία ημέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος U15 που φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, στην Κοζάνη.
Ο Κωστελίδης στον τελικό των υπερβαρέων (+73κ.) νίκησε στο Golden Score τον Ρουμάνο Ράρες, ενώ η Ταξίδου στον τελικό των -63 κιλών επικράτησε πιο εύκολα της Κορκμάζ από την Τουρκία. Όσον αφορά στις Παπαστεργίου και Χρυσάκη, στον τελικό των ρεπεσάζ στα -57 κιλά, έφτασαν σε νίκες απέναντι σε αθλήτριες από την Τουρκία και συγκεκριμένα επί των Αϊντίν και Καρούτς αντίστοιχα.
Επίσης από ελληνικής πλευράς ο Ηλίας Βαλιάκος ήταν 5ος στα -60κ., όπως και ο Στέλιος Γελίτσαλης στα +73κ., ενώ την έβδομη θέση κατέλαβαν οι Αλέξανδρος Μπέλιος (-60κ.), Δημήτριος Γιαννάκος (-66κ.), Ευδοκία Χριστοπούλου (-52κ.) και Δάφνη Δαγιακίδη (+63κ.).
«Σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες, οι σύλλογοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική παρουσία ενός αθλητή. Στο Βαλκανικό της Κοζάνης φάνηκε ότι έχουμε πολλές αδυναμίες. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά και προσπάθεια από τους συλλόγους. Να επικεντρωθούν σε αυτές τις κατηγορίες. Είναι γεγονός ότι στους συλλόγους δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δυνατές προπονήσεις και γι` αυτόν τον λόγο, πρότεινα και σύντομα θα προγραμματιστούν προπονητικά καμπ σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Αν θέλουμε να είμαστε περισσότεροι ανταγωνιστικοί στο μέλλον, πρέπει αφενός οι σύλλογοι να κάνουν περισσότερες στοχευμένες προπονήσεις και η ομοσπονδία να διοργανώνει προπονητικά καμπ, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για αγώνες», είπε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης. Αναφερόμενος στη διοργάνωση της Κοζάνης τόνισε ότι «όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Η Περιφέρεια βοήθησε σημαντικά ώστε να γίνουν οι αγώνες, όπως και η τοπική κοινωνία, παράλληλα με τη στήριξη από τον σύλλογο της Κοζάνης. Τους ευχαριστούμε».
Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U15 συμμετείχαν συνολικά 208 τζουντόκα από εννέα χώρες.