Επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση οι εθνικές ομάδες πόλο Ρωσίας και Λευκορωσίας!
Όπως έγινε γνωστό, η World Aquatics επέκτεινε επίσημα την πολιτική των ουδέτερων αθλητών και στην υδατοσφαίριση, επιβεβαιώνοντας ότι οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας θα επιστρέψουν στις διεθνείς διοργανώσεις από το 2026, αγωνιζόμενες ως ουδέτερες, χωρίς εθνικά σύμβολα, σημαίες ή ύμνους.
Εξαίρεση αποτελούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών του Βελιγραδίου και γυναικών της Πορτογαλίας, καθώς η διαδικασία πρόκρισης για τις δύο αυτές διοργανώσεις έχει ολοκληρωθεί. Ο αποκλεισμός τους ήταν σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Παράλληλα, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα έχουν ξανά δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις υγρού στίβου, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Σε ό,τι αφορά το καθεστώς συμμετοχής αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που θα φιλοξενηθεί το διάστημα 2 -7 Δεκεμβρίου 2025, στο Λούμπλιν της Πολωνίας, η European Aquatics ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις σύντομα, μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές.
SportSite.gr Αθλητικά νέα, ειδήσεις